Η Aveda Corporation (Aveda), εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη vegan και εγκεκριμένη από το Leaping Bunny μάρκα περιποίησης μαλλιών, με αποστολή να φροντίζει τον πλανήτη, έγινε πιστοποιημένη B Corporation™ (B Corp), αναγνωρίζοντας και εμβαθύνοντας περαιτέρω την επί δεκαετίες δέσμευσή της στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η επίτευξη της πιστοποίησης B Corp από τη ΜΚΟ B Lab, επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της Aveda και την ύπαρξη υπευθυνότητας και διαφάνειας σε όλη την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Με τη συμβολή του B Lab, η Aveda υποβλήθηκε σε εκτενή εξέταση του συνολικού περιβαλλοντικού και κοινωνικού της αντίκτυπου και αξιολογήθηκε σε πέντε πυλώνες: διακυβέρνηση, εργαζόμενοι, κοινότητα, περιβάλλον και καταναλωτές και πέτυχε συνολική βαθμολογία αντίκτυπου 89,6, ξεπερνώντας κατά πολύ το 50,9 του μέσου όρου των εταιρειών που υποβλήθηκαν στην αξιολόγηση.

Σημειώνεται πως η Aveda θα υποβάλλεται σε διαδικασία επαναπιστοποίησης κάθε τρία χρόνια για την επικαιροποίηση της αξιολόγησης των επιπτώσεών της και τη διατήρηση της ιδιότητάς της ως B Corp.