O Gianfranco D’Attis αναλαμβάνει από τις 2 Ιανουαρίου θέση CEO του οίκου Prada. Θα αναφέρεται στον επίσης νεοδιορισθέντα CEO του ομίλου, Andrea Guerra, πρώην CEO της Luxottica, ο οποίος αναλαμβάνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι η θέση CEO του οίκου Prada είναι καινούρια, καθώς του οίκου ηγούνταν ως τώρα οι Patrizio Bertelli και Miuccia Prada. Ο Gianfranco D’Attis ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην IWC Schaffhausen του ομίλου Richemont το 2003, το 2014 ανέλαβε International Director στην Chloé και το 2018 την ίδια θέση στη Jaeger-LeCoultre για σχεδόν ένα έτος, πριν μεταπηδήσει στην Christian Dior Couture.

Η Miuccia Prada, 73 και ο Patrizio Bertelli, 76 ετών, θα εγκαταλείψουν τη διοίκηση του ομίλου το 2023 και προετοιμάζουν τη διαδοχή, καθώς επιθυμούν να αναλάβει μελλοντικά ο μεγαλύτερος γιός τους, Lorenzo Bertelli, νυν Διευθυντής Marketing του ομίλου. Η Miuccia Prada θα παραμείνει Δημιουργική Διευθύντρια των σειρών Miu Miu και Prada, ενώ ο σύζυγός της θα αναλάβει Πρόεδρος της εταιρείας.

(Πηγή: FashionNetwork.com)