Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, η Walt Disney επαναφέρει τον Bob Iger στη θέση του CEO, αντικαθιστώντας τον Bob Chapek, μερικούς μόλις μήνες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα 3 χρόνια.

«Ευχαριστούμε τον Bob Chapek για τις υπηρεσίες του στην Disney κατά τη μακρά του καριέρα και για την καθοδήγηση που προσέφερε στην εταιρεία εν μέσω των πρωτόγνωρων προκλήσεων της πανδημίας», ανέφερε σε ανακοίνωση η Susan Arnold, Board Chair. «Το ΔΣ αποφάσισε ότι, καθώς η Disney εισέρχεται σε μια όλο και πιο περίπλοκη εποχή μετασχηματισμού του industry, o Bob Iger είναι η ιδανική επιλογή για να ηγηθεί της εταιρείας σε αυτήν την κομβική περίοδο».

Ο Iger, ο οποίος θα επιστρέψει στη θέση του CEO για 2 έτη, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης, καθώς υπηρέτησε σε αυτήν από το 2005 έως το 2020 και βρίσκεται πίσω από την επέκταση της εταιρείας με τις εξαγορές των Pixar, Lucasfilm και Marvel, ενώ το 2019 δρομολόγησε τη συμφωνία εξαγοράς του ήμισυ της 20th Century Fox. Ο Chapek, ο οποίος είχε εστιάσει στην είσοδο της Disney στο πεδίο του streaming, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, ανακοίνωσε πρόσφατα «πάγωμα» προσλήψεων και περικοπές κόστους.

(Πηγή: Mediapost)