Η ενσωμάτωση της κυβερνοασφάλειας και του απορρήτου στον ιστό της επιχείρησης, η σύναψη εσωτερικών συμμαχιών, η εξέλιξη του ρόλου του CISO (Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών), η διασφάλιση της υποστήριξης από την ηγεσία και η συνεργασία με άλλους εταίρους στο εταιρικό οικοσύστημα είναι κρίσιμης σημασίας για την αύξηση της εμπιστοσύνης.

Αυτά είναι τα 5 βασικά βήματα για τη δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της κυβερνοασφάλειας και του απορρήτου, σύμφωνα με την έκθεση Cyber Trust Insights της KPMG για το 2022. Η εμπιστοσύνη συνοδεύεται επιπλέον από βελτίωση της κερδοφορίας – σύμφωνα με πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων – καθώς και με καλύτερη διατήρηση των πελατών και πιο ισχυρές εμπορικές σχέσεις.

Η καινοτομία, η διατήρηση του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού και ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς είναι επίσης πιθανά, αν οι επιχειρήσεις αναγνωρίσουν την σημασία της ψηφιακής εμπιστοσύνης.

Ο Akhilesh Tuteja, Cyber Security Practice Leader της KPMG, σχολίασε: «Τα στελέχη έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τους κινδύνους με πολλούς από τους ερωτηθέντες (78%) να συμφωνούν ότι οι νέες τεχνολογίες (όπως η AI και η μηχανική μάθηση) συνοδεύονται από μοναδικές προκλήσεις, που συχνά δεν κατανοούνται επαρκώς, στην κυβερνοασφάλεια και εμπιστοσύνη. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αυτές οι προκλήσεις, ο κίνδυνος για μια επιχείρηση μπορεί να είναι ακραίος».