Η Hyundai Motor ανακοίνωσε την υπογραφή κοινής συμφωνίας με έξι κορεατικά ερευνητικά ινστιτούτα, σχηματίζοντας ένα συμβουλευτικό σώμα για την ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για την εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης. Η ανακοίνωση ακολουθεί την εκτόξευση από την Ν. Κορέα ενός πυραύλου εγχώριας παραγωγής τον Ιούνιο του 2022.

«Κάναμε το πρώτο βήμα υλοποίησης του οράματός μας για τη ρομποτική», δήλωσε ο Yong Wha Kim, Executive Vice President και Head of R&D Planning & Coordination Center της Hyundai Motor. «Θα επεκτείνουμε το εύρος της εμπειρίας της ανθρώπινης μετακίνησης πέρα από τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς και πέρα από τα όρια της Γης, συμβάλλοντας περαιτέρω στην πρόοδο της ανθρωπότητας και στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος».

Με τη συνεργασία αυτή, το συμβουλευτικό όργανο θα καθορίσει την έννοια της σεληνιακής εξερεύνησης και των σημαντικών βασικών τεχνολογιών, ενώ θα αναπτύξει συγκεκριμένες στρατηγικές και μέτρα εφαρμογής για την κινητικότητα στη Σελήνη. Η Hyundai Motor θα υποστηρίξει το συμβουλευτικό σώμα με τις έξυπνες τεχνολογίες κινητικότητας που διαθέτει.