Η Ikea, εταιρεία του ομίλου Fourlis, απέσπασε δύο νέες διακρίσεις στα Environmental Awards 2022. Συγκεκριμένα, η Ikea κατέκτησε ένα Gold Βραβείο στην κατηγορία «Μείωση σπατάλης τροφίμων – διαχείριση αποβλήτων τροφίμων/ Food Waste – Biowaste» για το Σύστημα Μείωσης Σπατάλης Τροφίμων που έχει εγκαταστήσει στα εστιατόρια Ikea και ένα Silver Βραβείο στην κατηγορία «Sustainable Product or Service» για τις προσόψεις κουζίνας από πλαστικά μπουκάλια, Kungsbacka.

Ειδικότερα, με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το τέλος του 2022 σε όλα τα εστιατόρια Ikea, έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης και καταγραφής των τροφίμων που απορρίπτονται, ενώ πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις του προσωπικού των εστιατορίων Ikea γύρω από την υπεύθυνη διαχείριση τροφίμων. Ακόμα, όσον αφορά τη σειρά προσόψεων κουζίνας Kungsbacka, αυτές κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα, πλαστικά μπουκάλια και βιομηχανικό ξύλο.

Για κάθε πρόσοψη έχουν αξιοποιηθεί περίπου 25 μπουκάλια PET, ενώ όταν η κουζίνα εξυπηρετήσει τον σκοπό της οι προσόψεις μπορούν ανακυκλωθούν εκ νέου, συμβάλλοντας στην ακόμα αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων.