Τα 45,4 δισ. δολαρίων έφτασαν τα παγκόσμια έσοδα της ΕΥ για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022 (ΟΕ22), καταγράφοντας αύξηση 13,7% αλλά και την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δυο δεκαετιών, όπως επισημαίνει η ίδια η εταιρεία. Όλοι οι τομείς υπηρεσιών της EY κατέγραψαν ισχυρή αύξηση εσόδων το ΟΕ22.

Επίσης, οι επικεφαλής της EY αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ψηφοφορία μεταξύ των εταίρων για τον διαχωρισμό της ΕΥ σε δύο ανεξάρτητους οργανισμούς, ο καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος ειδικοτήτων.

Ο ένας από τους δύο αυτούς οργανισμούς, θα αποτελείται από ένα απλούστερο, πιο ευέλικτο παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών-μελών, που θα έχει ως αντικείμενο την παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασφάλισης, καθώς και φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση ελέγχων υψηλής ποιότητας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την εστίαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο δεύτερος, νέος εταιρικός οργανισμός θα περιλαμβάνει τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, την πλειονότητα των Φορολογικών Υπηρεσιών, τις Υπηρεσίες Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών, καθώς και τις Υπηρεσίες Διαχείρισης (managed services).