Για ακόμη μία χρονιά, η Tetra Pak βραβεύτηκε στον θεσμό των Packaging Awards 2022, αποσπώντας το Bronze βραβείο για τη δημιουργία της χάρτινης, ανακυκλώσιμης συσκευασίας νερού Tetra Prisma Aseptic Square για το νερό Minoa, «η οποία προστατεύει το προϊόν από την ηλιακή ακτινοβολία και τον αέρα, ενώ αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον», όπως αναφέρει η εταιρεία.

Η συσκευασία της Tetra Pak αποτελείται από φυτικά, ανανεώσιμα υλικά, όπως το χαρτί από ξύλο, που προέρχεται από συνεχώς αναπτυσσόμενα δάση, πιστοποιημένα με τα πρότυπα του Forest Stewardship Council, και από άλλες ελεγχόμενες πηγές, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται. Επιπλέον, ο εργονομικός σχεδιασμός της συσκευασίας των 750ml με το βιδωτό καπάκι από ζαχαροκάλαμο, καθιστά εύκολη την on-the-go χρήση από τον καταναλωτή.

Ο Βασίλης Τσανός, Key Account Director της Tetra Pak, δήλωσε: «Η διάκριση της χάρτινης συσκευασίας για νερό στην ελληνική αγορά είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε μια συσκευασία που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής για λύσεις με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και παράλληλα προσφέρει λειτουργικότητα και ασφάλεια στους καταναλωτές».