Πρόσβαση στις δημογραφικές ομάδες κάτω των 18 ετών επιχειρεί να προσφέρει το τουρνουά του Wimbledon στους χορηγούς και τους συνεργάτες του, με τη διοργάνωση να λανσάρει το WimbleWorld mini metaverse, στο Roblox. Μέσω της πλατφόρμας, οι φίλοι του έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το εικονικό Centre Court, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στο εμβληματικό στάδιο που γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας του στην Church Road.

Επιπλέον, ως μέρος του παιχνιδιού, οι fans μπορούν να συλλέξουν ανταμοιβές προς εξαργύρωση στο virtual κατάστημα του Wimbledon, μεταξύ των οποίων κομμάτια από τη συλλογή Wimbledon Ralph Lauren 2022, για να ντύσουν τα avatars τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε limited-edition προϊόντα για τα avatars τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Andy Murray στο WimbleWorld. Παρά το αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο reach του διεθνούς τουρνουά τένις, υπάρχει το περιθώριο να προσεγγίσει ένα νέο ακροατήριο, μέσα από τη gamified εμπειρία που προσφέρει μια πλατφόρμα metaverse, όπως το Roblox.

«Κοιτάζουμε μπροστά, στην επόμενη γενιά φιλάθλων και στο πώς θα τους κρατήσουμε engaged, πέρα από την παρακολούθηση των αγώνων», σχολίασε ο James Kay, Senior Director of International Comms του Roblox.

(Πηγή: TheDrum)