Ένα νέο εργαλείο δοκιμάζει το Twitter, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του να δημοσιεύουν εκτενή κείμενα έως και 2.500 λέξεων, μαζί με φωτογραφίες, videos, GIFs και ενσωματωμένα tweets.

Με την ονομασία Notes, θα δίνει τη δυνατότητα σύνταξης, δημοσίευσης και διαμοιρασμού του περιεχομένου στο Twitter, ενώ θα είναι προσβάσιμο και αλλού online. Η νέα λειτουργία θα δοκιμαστεί από μια μικρή ομάδα χρηστών σε Καναδά, Γκάνα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ για 2 μήνες, ενώ στόχος είναι η επέκτασή της σε περισσότερες ομάδες για δοκιμή.

Για να προβάλλει τις δημοσιεύσεις μέσω Notes, η πλατφόρμα δημιούργησε το @TwitterWrite, με ανακοινώσεις για όλα τα σχετικά νέα. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι χρήστες επιθυμούν περισσότερο έλεγχο και ζητούσαν να διευκολυνθεί η δημιουργία περισσότερο μακροσκελούς περιεχομένου.

Η διάχυση των screenshots και των newsletters «έπεισε» την εταιρεία για τη νέα πραγματικότητα των χρηστών, οι οποίοι γράφουν αλλού και μοιράζονται στο Twitter, εκτιμώντας ότι το Notes τους κρατά στην πλατφόρμα περισσότερο.

(Πηγή: Marketingweek.com)