Η «Μεγάλη Παραίτηση» εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς σημάδια επιβράδυνσης, επισημαίνει η τελευταία έρευνα Workmonitor της Randstad, καθώς 28,4% της Gen Z και 28% των Millennials αναζητούν ενεργά την επόμενη επαγγελματική τους ευκαιρία, ενώ το 74% των Ελλήνων είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες απασχόλησης, αν και ευχαριστημένοι από την τρέχουσα εταιρεία που εργάζονται.

Ενδεικτικά, 62% των εργαζομένων, αφοσιωμένοι στην εταιρεία τους, θα παραμείνουν σε αυτήν εφόσον οι εργοδότες ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Επιπλέον, 59% θέτει ως βασική προτεραιότητα την προσωπική του ζωή, με το 40% να δηλώνει ότι θα επέλεγε να μην εργαστεί καθόλου σε περίπτωση που οι οικονομικές του αποδοχές δεν εμπόδιζαν την προσωπική του διαβίωση (48% παγκοσμίως).

Το 46% των Ελλήνων θα προτιμούσε να παραιτηθεί, αν η εργασία το εμπόδιζε να απολαύσει τη ζωή του και το 28% να παραμείνει χωρίς εργασία παρά να είναι δυσαρεστημένο σε αυτήν (έναντι 33% παγκοσμίως). Το 37% των Gen Z και το 34% των Millennials δηλώνουν πρόθυμοι να αποχωρήσουν εάν η εργασία τους επηρεάσει αρνητικά την προσωπική τους ζωή, ενώ το 39% της Gen Z και το 42% των Millennials έχουν αποχωρήσει από την εργασία τους στο παρελθόν, λόγω απώλειας του work-life balance.