Την πιο βελτιωμένη θέση στον δείκτη ετοιμότητας για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Δείκτη Ετοιμότητας για τη Χρήση Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων 2022 της LeasePlan (EV Readiness Index 2022), ο οποίος μελετά τον βαθμό ετοιμότητας για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 22 ευρωπαϊκές χώρες. Στην κορυφή της κατάταξης παρέμειναν και φέτος οι Νορβηγία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ Τσεχία και Πολωνία αποδείχθηκαν οι λιγότερο EV-ready χώρες.

Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς έναντι 16 το 2021 και ανεβαίνοντας 3 θέσεις στην κατάταξη (από 17η σε 14η). «Η διαρκής βελτίωση που παρουσιάζει η θέση της Ελλάδας στο EV Readiness Index της LeasePlan αποδεικνύει πως όλο και περισσότεροι Έλληνες οδηγοί είναι έτοιμοι να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση. Το γεγονός ότι, από τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη, η Ελλάδα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε αυτόν που αφορά στο κόστος χρήσης EV, αποδεικνύει ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τα οικονομικά κίνητρα φαίνεται να συνεχίζουν να αποδίδουν.

Καθιστούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση – εκτός από μία πιο “πράσινη” – και μία πιο συμφέρουσα επιλογή. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως και στη χώρα μας – όπως και πανευρωπαϊκά – η ενίσχυση των υποδομών φόρτισης είναι καθοριστικής σημασίας για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, Κωνσταντίνος Πετρούτσος.