Οι ενώσεις εκδοτών έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ΕΙΗΕΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΝΕΔ (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου), ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων), ΕΙΕΤ (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου), ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) και εκδοτικές επιχειρήσεις μέλη του ΟΣΔΕΛ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα «Η Καθημερινή», προχωρούν στην υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής καμπάνιας που στοχεύει στην ενίσχυση της έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

Η καμπάνια, η έναρξη της οποίας τοποθετείται στις 3 Μαΐου, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου). Με κεντρικό σύνθημα «Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου.

Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές», η καμπάνια εστιάζει στον κίνδυνο που διατρέχει η ενημέρωση από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προτρέπει το κοινό, αφενός να εμπιστευθεί τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και αφετέρου να επιλέξει για άντληση πληροφορίας τα Mέσα των επαγγελματιών Τύπου.