Στην αξιοποίηση των δεδομένων ανθρώπινου δυναμικού εστίασε η έρευνα «People Analytics Deree & KPMG», η οποία διενεργήθηκε έπειτα από συνεργασία του Deree – The American College of Greece και της KPMG στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η έρευνα ανέδειξε 3 πιο σημαντικούς λόγους για τη χρήση των people analytics: 1. τη λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων, 2. την ενίσχυση του μοντέλου διοίκησης με βάση αριθμητικά δεδομένα (data-driven management) και 3. την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των εργαζομένων.

Όσον αφορά στις 3 μεγαλύτερες προκλήσεις στη χρήση τους, αφορούν στις πολύπλοκες υπολογιστικές διαδικασίες, στη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων και στην έλλειψη σχετικών πόρων. Η γενική εικόνα δείχνει ότι οι εταιρείες εστιάζουν επί του παρόντος σε περιγραφικές αναλύσεις, και χρησιμοποιούν βασικά εργαλεία ή πληροφοριακά συστήματα HR. Επιπλέον, οι εταιρείες κατατάσσονται σε 4 επίπεδα ωριμότητας χρήσης των people analytics, αναδεικνύοντας έτσι, τις εξής κατηγορίες: βασικοί χρήστες (24% των εταιρειών), ανερχόμενοι (39%), εξελιγμένοι (23%), και ένα μικρό ποσοστό πρωτοπόρων (13%).

Η Γεωργία Καλεμίδου, Senior Manager, People Services, Consulting, KPMG στην Ελλάδα, ανέφερε: «Oι επιχειρήσεις στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας όσον αφορά στην αξιοποίηση των people analytics. H ανάπτυξη κουλτούρας λήψης απόφασης σε θέματα HR που στηρίζεται σε δεδομένα είναι απαραίτητη για την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων».