Μια νέα λύση SaaS με στόχο την απλοποίηση της διαχείρισης της εταιρικής εικονικής πραγματικότητας ανακοίνωσε η εμπορική ομάδα XR της HP. Σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης συσκευών AR/VR ArborXR, η HP λανσάρει τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) HP ExtendXR, προκειμένου να διευκολύνει την απρόσκοπτη και ασφαλή εγκατάσταση και διαχείριση ενός στόλου VR All-in-One συσκευών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξη και τον συντονισμό του HP ExtendXR μέσω της συνέργειας με την HTC και την Pico Interactive, οι οποίες παρέχουν λύσεις StandaloneVR για επιχειρήσεις. Το HP ExtendXR θα προσφέρεται με δύο επίπεδα υπηρεσιών, το τυπικό και το premium πρόγραμμα.

Το HP ExtendXR διαθέτει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες δυνατότητες, ενώ αναμένονται ενημερώσεις: Βελτιωμένη ρύθμιση και ομαδοποίηση συσκευών VR, μια κονσόλα προγράμματος περιήγησης που είναι απλή στη χρήση και στη διαχείριση για την ανάπτυξη εφαρμογών VR και τη διατήρηση ενημερωμένων headsets, επιτρέποντας τη διαχείριση υποστήριξης από τις περισσότερες συσκευές κινητών, tablet ή υπολογιστών, ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, έλεγχος και βελτίωση της εμπειρίας των VR headsets για τους τελικούς χρήστες του οργανισμού κ.ά.