Η αυξημένη μεταβλητότητα που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, έχει οδηγήσει σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων για τον κλάδο της τεχνολογίας παγκοσμίως. Σε αυτό το περιβάλλον, η επιτακτική ανάγκη για την προσέλκυση και τη διατήρηση ανθρώπινου δυναμικού, αναδεικνύεται ως η κορυφαία ευκαιρία για τον κλάδο το 2022, από την τέταρτη θέση πέρυσι.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση της EY, «Top 10 opportunities for technology companies in 2022», η οποία καταγράφει τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας του κλάδου. Το 2021, οι αλυσίδες εφοδιασμού δέχθηκαν σημαντική πίεση εξαιτίας της αστάθειας της αγοράς, της πανδημίας του Covid-19 και του Brexit, μεταξύ άλλων γεωπολιτικών εξελίξεων. Για τον κλάδο της τεχνολογίας, δύο σημαντικά σημεία συμφόρησης ήταν τα logistics και η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Η έκθεση αντικατοπτρίζει αυτήν την εξέλιξη, κατατάσσοντας στην τρίτη θέση –για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά– την ανάγκη να μετριαστούν οι κίνδυνοι της εφοδιαστικής αλυσίδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρηματική συνέχεια.

Η ανάγκη για προτεραιοποίηση των θεμάτων περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), κάνει αισθητή την παρουσία της, με την εμφάνισή της στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Εν τω μεταξύ, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A) με στόχο την ενίσχυση του αναπτυξιακού προφίλ των εταιρειών τεχνολογίας «σκαρφάλωσαν», από τη δέκατη θέση πέρυσι, στη δεύτερη θέση το 2022. Η έκθεση αναφέρει ότι, παρά τον αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο και την οικονομική αβεβαιότητα, η αγορά συμφωνιών αναμένεται να παραμείνει υγιής.