Σημαντικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το #SpotifyDeleted, καθώς πολλοί χρήστες δηλώνουν ότι θα εγκαταλείψουν το Spotify, στον απόηχο της διαμάχης του Neil Young με την εταιρεία. Πριν από μερικές ημέρες, ο τραγουδιστής εξέφρασε τον προβληματισμό ότι ο Joe Rogan, podcaster στην πλατφόρμα, διαδίδει λανθασμένες πληροφορίες για το εμβόλιο. Αφού ο καλλιτέχνης απείλησε να κατεβάσει τη μουσική του από την πλατφόρμα, το Spotify, σύμφωνα με πληροφορίες της The Wall Street Journal, δρομολόγησε την κατάργηση του περιεχομένου του.

«Η απόφαση του Neil να αποσύρει τη μουσική του από το Spotify μας θλίβει, αλλά ελπίζουμε να τον υποδεχτούμε ξανά σύντομα», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο Rogan αποτελεί αμφιλεγόμενη φιγούρα, με το podcast του να έχει κατηγορηθεί ότι προωθεί θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς πληροφορίες γύρω από τον Covid.

Παρά την αφαίρεση πολλών επεισοδίων του podcast του, «Joe Rogan Experience», το Spotify έχει ακολουθήσει μια πολιτική «ελευθερίας» απέναντί του, δεδομένου μάλιστα ότι αποτελεί το δημοφιλέστερο στο δίκτυο, με την εταιρεία να έχει υπογράψει συμφωνία με τον Rogan το 2020 αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων για την αποκλειστικότητα της εκπομπής του.

(Πηγές: AdAge, Businessinsider.com)