Μεγαλύτερη επένδυση στο e-mail marketing σχεδιάζει το 36,7% των marketers, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας email marketing Litmus. Αν και τα περισσότερα brands (30%) εκτιμούν ότι η αύξηση θα κυμανθεί έως 15%, το 7% αναμένει ότι θα ξεπερνά το ποσοστό αυτό. Για το 43,1% η δαπάνη θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ μόλις το 1,3% περιμένει μείωση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την περικοπή των σχετικών προϋπολογισμών από το ξεκίνημα της πανδημίας, για το 35% των επαγγελματιών. Η σύνδεση του e-mail με άλλα κανάλια marketing αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο segment για τους marketers, με το 35,8% να περιμένει αντίστοιχη αύξηση μέσα στο 2022. Οι τάσεις αυτές είναι ενδεικτικές των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα brands για τη διαχείριση των νέων καταναλωτικών συμπεριφορών, οι οποίες συχνά εμπλέκουν ταυτόχρονα online και offline κανάλια.

Ωστόσο, η κίνηση της Apple για την προστασία των δεδομένων συνεπάγεται νέα προσκόμματα για την αξιολόγηση των καμπανιών e-mail marketing για τους διαφημιζόμενους, ενώ το γεγονός ότι οι χρήστες δαπανούν λιγότερο χρόνο για την ανάγνωση του κάθε mail εγείρει επιπλέον προβληματισμούς. Παρά ταύτα, το e-mail marketing φαίνεται να έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις μάρκες, ως ένας οικονομικός τρόπος ενίσχυσης των first-party data, για εξατομικευμένη επικοινωνία.

(Πηγή: WARC)