Η Samsung αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενσωμάτωση του λογισμικού SmartThings Hub σε επιλεγμένα μοντέλα Samsung smart TVs, Smart Monitors και ψυγεία Family Hub, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CES 2022.

«Μέχρι σήμερα, οι καταναλωτές βασίζονταν σε συγκεκριμένα κέντρα ελέγχου (hubs) για τη συνδεσιμότητα των συσκευών τους», δήλωσε ο Mark Benson, Επικεφαλής της ομάδας Samsung SmartThings Product and Engineering. «Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας SmartThings Hub σε επιλεγμένα προϊόντα της Samsung, ξεπερνάμε το εμπόδιο εισόδου και διευκολύνουμε τη διαδικασία συνδεσιμότητας, για να μπορούν οι καταναλωτές να δημιουργήσουν το συνδεδεμένο σπίτι των ονείρων τους».

Η ενσωμάτωση του SmartThings Hub δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν τις συσκευές Samsung, αξιοποιώντας διάφορα πρωτόκολλα έξυπνης οικιακής επικοινωνίας. Εκτός από το Matter, το ενσωματωμένο λογισμικό θα υποστηρίζει σύνδεση μέσω Wi-Fi ή Ethernet, κάτι που θα επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ ενός ευρύτερου φάσματος έξυπνων συσκευών. Ακόμη, η συνδεσιμότητα με συσκευές Zigbee θα είναι επίσης δυνατή μέσω ενός προαιρετικού αξεσουάρ USB.