Η ανάδειξη των θεμάτων ESG σε όλο το εύρος της λειτουργίας και της στρατηγικής του Ομίλου Quest για βιώσιμη ανάπτυξη είναι από τα θέματα που συνδιαμορφώνουν τους βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους των εταιρειών του Ομίλου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Ο Όμιλος Quest και οι θυγατρικές του εταιρείες, έχοντας ως αρχή ότι μία επιχείρηση ευημερεί όταν η κοινωνία όπου δραστηριοποιείται ευημερεί, υλοποιούν εστιασμένες δράσεις, που στοχεύουν στη δημιουργία αξίας για ολόκληρη την κοινωνία. Η ανάπτυξη και η ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού, η εμβάθυνση στην ισότητα και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στο εργασιακό περιβάλλον, η ενίσχυση της καινοτομίας, η σταθερή αύξηση του αριθμού των παρεχόμενων λύσεων τεχνολογίας που συμβάλλουν στην ψηφιακή μετάβαση της κοινωνίας και η άμεση ανταπόκριση στην αντιμετώπιση κοινωνικών κρίσεων αποτελούν στρατηγικούς τομείς εστίασης του Ομίλου.

Ανάπτυξη και ψηφιακές δεξιότητες για τους εργαζόμενους.
Μέρος της στρατηγικής και της κουλτούρας του Ομίλου αποτελεί η ανάπτυξη και συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών και διαφορετικότητας. O Όμιλος υλοποιεί ένα εκτενές πρόγραμμα που ενισχύει τις ψηφιακές γνώσεις και τις δεξιότητες, ενώ παράλληλα υλοποιούνται δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Ανάπτυξη της καινοτομίας
Ο Όμιλος Quest υλοποιεί στοχευμένες δράσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το IQbility επί 9 χρόνια συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της αξίας της καινοτομίας στην ελληνική κοινωνία, μέσα από την ανάπτυξη της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, είναι ένα corporate angel fund που επενδύει σε startups, επιτυγχάνοντας την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας, την ανάδειξη νέων ταλέντων και τη μείωση διαρροής πνευματικού κεφαλαίου.

Εκπαίδευση και ψηφιακές τεχνολογίες
Προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ανάδειξης ταλαντούχων ανθρώπων και της διακράτησής τους ως εργαζομένους στην ελληνική αγορά κινείται το πρόγραμμα Mind the <code> που υλοποιεί ο Όμιλος. Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες για την εκμάθηση κώδικα και τη δυνατότητα εργασίας στις εταιρείες του Ομίλου. Παράλληλα, υλοποιώντας συστηματικά το πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» από το 2010, η iSquare, ο επίσημος συνεργάτης της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, συστήνει τα κορυφαία προγράμματα μεθοδολογίας της Apple στην εκπαιδευτική διαδικασία, στοχεύοντας μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στη διδασκαλία, στη δημιουργία και τον εμπλουτισμό εκπαιδευτικού περιεχομένου, καθώς και στη διδασκαλία κώδικα προγραμματισμού. Το πρόγραμμα αξιοποιεί το iPad ως εκπαιδευτικό εργαλείο (iPad 1:1), ενώ η iSquare συνεργάστηκε με το ΙΤΥΕ Διόφαντος του Υπ. Παιδείας για την ψηφιοποίηση διαδραστικών βιβλίων και ανέπτυξε τις πλατφόρμες edupad.gr και learnipad.gr για δωρεάν διάθεση υλικού.

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας, ο Όμιλος συνεισφέρει στην ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, βοηθώντας φορείς στη διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης. Συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη διεύθυνση λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού χώρων πολιτισμού της εταιρείας του Ομίλου Uni Systems, διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στον τομέα του πολιτισμού, υποστηρίζει συστηματικά πολιτιστικά σωματεία και οργανισμούς στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για την ορθολογιστική διαχείριση, παρακολούθηση και προβολή των πολιτιστικών προϊόντων.

Υποστήριξη ευπαθών ομάδων
Η ACS αποτελεί τον βραχίονα του Ομίλου που συμβάλλει στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων και συνανθρώπων μας που έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλης κλίμακας πρωτοφανή γεγονότα. Αναπτύσσει συστηματικά δράσεις σε 4 πυλώνες: Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη ή φυσική καταστροφή, Προστασία της φύσης, Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σε συνεργασία με φορείς, ΜΚΟ και οργανισμούς, διαθέτει τις καινοτόμες υπηρεσίες, τους πόρους και την ψηφιακή υποδομή της, προσφέροντας άμεσα λύσεις όπου απαιτείται.

Στόχος του Ομίλου είναι η διαχρονική συνεισφορά στη δημιουργία μίας δίκαιης και ανθεκτικής κοινωνίας, μίας ευημερούσας οικονομίας και μίας κλιματικά ουδέτερης Ευρώπης.