Ένα βήμα πριν από το τέλος της χρονιάς, η Google δημοσιεύει το Year In Search 2021, το οποίο αποκαλύπτει τι έψαξε το κοινό, τι παρακολούθησε και γενικά, όσα κέντρισαν το ενδιαφέρον του τη φετινή χρονιά. Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν επηρεάσει τη διάθεση των χρηστών, κάτι που αποτυπώνεται στις περισσότερες σχεδόν αναζητήσεις, αλλά και ως γενικότερη «αίσθηση» στις φετινές λίστες του Year In Search.

Ξεκινώντας με τις Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις το 2021, στις πρώτες θέσεις εμφανίζονται όροι που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως eClass και Edupass αλλά και spoilers για το Survivor. Στις αναζητήσεις για Διασημότητες, τα μισά ονόματα της κατηγορίας σχετίζονται με το ελληνικό Me Too, ενώ στην κορυφή της λίστας για τον Κορωνοϊό βρίσκεται το self-testing και ακολουθούν ο αριθμός κρουσμάτων, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα rapid test.

Έκπληξη στη λίστα των Τηλεοπτικών Εκπομπών είναι το γεγονός ότι, με εξαίρεση το Squid Game, φέτος, όλες οι θέσεις καταλαμβάνονται από ελληνικές παραγωγές. Τέλος, στη λίστα Επικαιρότητα, πρώτο στη σειρά είναι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, και αμέσως μετά η απογραφή του 2021 και η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ ακολουθούν και οι πυρκαγιές.