Το Netflix μπαίνει στον χώρο του mobile gaming σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της ψυχαγωγίας. Τα 5 παιχνίδια, δύο από τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη σειρά Stranger Things, είναι διαθέσιμα για λήψη στους συνδρομητές μέσω της εφαρμογής Netflix σε smartphone Android.

Σε αντίθεση με άλλα mobile games, δεν υπάρχουν διαφημίσεις εντός των παιχνιδιών, πρόσθετες χρεώσεις ή προϊόντα προς πώληση εντός εφαρμογής. Τα παιχνίδια αναμένεται να είναι διαθέσιμα και στις συσκευές Apple τους επόμενους μήνες. To Netflix υποστηρίζει ότι βρίσκεται στην «αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού» στο gaming και θέλει να προσφέρει μια «διαφοροποιημένη» εμπειρία, η οποία να ικανοποιεί τις ανάγκες «κάθε παίκτη».

Ο Vice-President of Game Development του Netflix, Mike Verdu, αναφέρει ότι μέσα από τα παιχνίδια οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να μπουν βαθύτερα στις αγαπημένες στους ιστορίες και ότι σκοπός της εταιρείας είναι να φτιάξει μία βιβλιοθήκη παιχνιδιών στην οποία όλοι θα μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Ο ίδιος προτείνει μία συνδρομή «all-access pass» για τα παιχνίδια.

(Πηγή: marketingweek.com)