Με το βλέμμα στραμμένο στην κλιματική αλλαγή και την εξασθενημένη κοινωνική συνοχή πραγματοποιήθηκε από το CSR Europe, με τη συμμετοχή και του CSR Hellas, το European SDG Summit 2021 στις 11 Οκτωβρίου με θέμα τη δράση για την κλιματική αλλαγή και τη διασφάλιση της δίκαιης μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 ηγέτες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των ΜΚΟ, σε 30 εικονικές συνεδρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων αντάλλαξαν απόψεις και πρακτικές προκειμένου να συνεισφέρουν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Στην εναρκτήρια ολομέλεια της Διάσκεψης στις 11 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν οι μετρήσεις της πρώτης έκδοσης του Ευρωπαϊκού Βαρομέτρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας (European Sustainable Industry Barometer), που αναπτύχθηκε από το CSR Europe σε συνεργασία με την εταιρία Vigeo Eiris, θυγατρική της Moody’s ESG Solutions. Ομιλητής στην εναρκτήρια ολομέλεια του European SDG Summit ήταν ο Frans Timmermans, πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ηγείται των εργασιών για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ.