H prime time της ΕΡΤ1 το Σάββατο «κόβει» διαφημιστικά έσοδα από τον ανταγωνισμό. Αντίστροφη εικόνα τις καθημερινές όπου αναμένονται ευρείες μετακινήσεις στο πρόγραμμα.
Ανάταση τα Σαββατοκύριακα, προβληματισμός για τις καθημερινές επικρατεί στην ΕΡΤ μερικές εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του νέου της προγράμματος. Η στρατηγική του αντι-προγραμματισμού στην prime time του Σαββάτου αποδίδει καρπούς βάζοντας την ΕΡΤ και πάλι στο κάδρο όχι μόνο της τηλεθέασης αλλά και των διαφημιστικών εσόδων. Η ζώνη μυθοπλασίας με λογοτεχνικό «αέρα» που καλύπτουν επάξια η μίνι σειρά «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και «Καρτ ποστάλ» σημειώνουν διψήφιο ποσοστό, υψώνοντας σημαντικό ανάστημα «απέναντι» στα μουσικά σόου The voice (Σκάι) και Just the 2 of us (Alpha).

Η εν λόγω ζώνη συγκεντρώνει και σημαντικό ενδιαφέρον της διαφημιστικής αγοράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στο slot 22.00-24.00 του Σαββάτου, η ΕΡΤ ίσως για πρώτη φορά συμπληρώνει το 12λεπτο διαφήμισης ανά ώρα, λόγω της υψηλής ζήτησης. Στις σκέψεις των ιθυνόντων της ΕΡΤ, μάλιστα, είναι να ανεβάσουν τις τιμές για να ρίξουν τον… διαφημιστικό πυρετό το Σαββατόβραδο και να προσελκύσουν λιγότερες μεν αλλά υψηλότερου μπάζτετ διαφημιζόμενους. Αντίστροφη εικόνα παρουσιάζει η ΕΡΤ1 τις καθημερινές όπου η καθημερινή σειρά «Σε ξένα χέρια» με τους Γιάννη Μπέζο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Ρένια Λουιζίδου συνθλίβεται ανάμεσα στις σειρές- μεγαθήρια των ιδιωτικών καναλιών «Σασμός», «Η γη της ελιάς» και «Άγριες Μέλισσες». Τα χαμηλά ποσοστά προκαλούν προβληματισμό στους ιθύνοντες της ΕΡΤ αλλά και έντονη γκρίνια από την εταιρεία παραγωγής GK Productions του Γιάννη Καραγιάννη, που υπογράφει μεγάλες επιτυχίες στη μυθοπλασία και πιέζει για μετακίνηση της σειράς σε ζώνη με πιο ευνοϊκό περιβάλλον ανταγωνισμού.

Στο εσωτερικό της ΕΡΤ εξετάζεται ευρύς ανασχηματισμός στο πρόγραμμα, για να διεκδικήσει καλύτερη θέση στα slot του ανταγωνισμού. Το σενάριο ανακατάταξης «θέλει» την καθημερινή σειρά «Σε ξένα χέρια» να μετακινείται πλέον από την prime time στην απογευματινή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στις 19.00. Η συνέχεια εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο καθώς ακολούθως οι υπόλοιπες σειρές της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς», αλλά και τα «Καλύτερα μας χρόνια» αναμένεται να μετακινηθούν στη «διακεκαυμένη» ζώνη των 22.00 (που πλέον θα μείνει κενή), ενώ από τις 23.00 στις 22.00 θα μετακινηθούν και τα δύο μουσικά προγράμματα της ΕΡΤ «Μουσικό κουτί» και «Δυνατά».