H Rakuten Viber αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας φακούς επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στην εφαρμογή του Viber στην Ελλάδα, ενώ το επόμενο διάστημα διαφημιστικοί φακοί θα είναι διαθέσιμοι για τις εταιρείες. Η εφαρμογή επίσης φέρνει το Bitmoji – εξατομικευμένες εκδοχές καρτούν των avatars των χρηστών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φωτογραφίες και βίντεο και για τη δημιουργία αυτοκόλλητων και emojis.

Η προσθήκη των φακών στο Viber έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία με τη Snap Inc, την εταιρεία πίσω από το Snapchat. Η εταιρεία συνεχίζει την παράδοσή της να κρατά επαφή με το κοινό της παγκοσμίως προσθέτοντας τοπικές πινελιές.

Γι’ αυτό και κάποιοι συμπληρωματικοί φακοί θα προστεθούν αποκλειστικά για τους Έλληνες χρήστες. Επίσης, με την αφορμή της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες θα μπορούν να γιορτάσουν την εθνική επέτειο παρέα με τους φίλους τους μέσω ενός σχετικού φακού. Τέλος, οι πρώτες εταιρείες που ήδη πρόσθεσαν διαφημιστικούς φακούς στο Viber είναι το WWF, η FC Barcelona και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.