Τις πλέον αποτελεσματικές και καινοτόμες πρακτικές στον χώρο του digital publishing επιβράβευσαν, για 8η συνεχή χρονιά, τα Digital Media Awards 2021. Οι μεγάλες διακρίσεις συνόδευσαν τα εξαιρετικά έργα των βραβευθέντων, οι οποίοι «απάντησαν» στις απαιτήσεις της εποχής με κριτήριο τον αναγνώστη, τον θεατή, τον πελάτη και, εν τέλει, τον άνθρωπο.

Οι εταιρείες 24 Media, Vice, Publicis Groupe/Zenith και Πλαίσιο Computers αναδείχτηκαν οι κορυφαίοι νικητές των φετινών Digital Media (DIME) Awards 2021, τα οποία διοργάνωσε, για 8η συνεχή χρονιά, η Boussias. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Οκτωβρίου, στο Κτήμα Καλλίστη, με στόχο να αναδείξει τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες πρακτικές στον χώρο του digital publishing για τη φετινή χρονιά. Χορηγός της τελετής απονομής ήταν το Project Agora.

«Διακρίθηκε η αξιόλογη και πολύπλευρη δουλειά»
Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από 29 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία του Κίμωνα Φραγκάκη, Εκδότη του Andro.gr και Διοργανωτή του φιλανθρωπικού αγώνα Ladies Run.

«Ήταν τιμή μου να προεδρεύσω της κριτικής επιτροπής των DIME Awards σε μια τόσο απαιτητική χρονιά, όπου σχεδόν όλα γύρω μας ακούμπησαν στην digital σφαίρα. Συγχαρητήρια στους νικητές για την αξιόλογη και πολύπλευρη δουλειά τους. Τα φετινά βραβεία μας δυσκόλεψαν, μας ενέπνευσαν, αλλά πάνω απ’όλα μας έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναβρεθούμε επιτέλους όλοι μαζί!», δήλωσε σχετικά ο Κίμων Φραγκάκης.

Οι κορυφαίοι νικητές της χρονιάς
Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν οι ακόλουθες εταιρείες:

  • Η 24Media ως Digital Publisher of the Year.
  • Το Vice ως Digital Medium of the Year.
  • Η Publicis Groupe/Zenith ως Digital Media Agency of the Year.
  • Η Πλαίσιο Computers ως Digital Brand of the Year.

Αντίστοιχα, με Platinum βραβείο τιμήθηκαν η DPG Digital Media στην ενότητα «Ανάπτυξη και Διαχείριση Online Περιεχομένου», η Phaistos Networks – Glomex στην ενότητα «Ενίσχυση της Εμπειρίας του Αναγνώστη», η Πλαίσιο Computers στην ενότητα «Ψηφιακή Επικοινωνία και Μarketing», η Publicis Groupe/Zenith στην ενότητα «Βέλτιστες Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους Διαφημιζόμενους» και η Vice Greece στην ενότητα «Crisis Publishing».

Σημαντικές Gold και Silver διακρίσεις
Επιπλέον, απονεμήθηκαν σημαντικά Gold βραβεία, τα οποία απέσπασαν οι εταιρείες Vice Greece, DPG Digital Media, 24 Media, Health Marketing, Πλαίσιο Computers, Phaistos Networks – Glomex, Vodafone, Star Channel, Digital Minds με τη Nestlé, Publicis Groupe/Zenith και Publicis Groupe/Starlink και Τράπεζα Πειραιώς. Οι Silver διακρίσεις απονεμήθηκαν στις Vice Greece, DPG Digital Media, Kroma AMKE, 24 Media, Star Channel, Vodafone, Digital Minds με τη Γερμανός και τη Nestlé, Publicis Groupe/Zenith και Publicis Groupe/Starlink, Πλαίσιο Computers, ΔΕΗ με τις DDB και Tempo OMD, Τράπεζα Πειραιώς, Project Agora και The Ad Store Greece.

Το ποιοτικό πρωτογενές περιεχόμενο, η αποτύπωση τη πραγματικότητας με γνώμονα τις αξίες των ομάδων τους, οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό, καθώς και το εγγενές digital mindset που τους διέπει, αποτέλεσαν ορισμένους από τους παράγοντες κλειδιά, οι οποίοι οδήγησαν τους κορυφαίους of the year νικητές των Digital Media (DIME) Awards στις μεγάλες διακρίσεις τους.

Μάνος Μίχαλος, Chief Operating Officer, 24 Media

Digital publisher of the year
«Δείχνουμε τον δρόμο προς το έγκυρο πρωτογενές περιεχόμενο»
«Η συνολική βράβευση ως “Digital Publisher of the year”, καθώς και τα επί μέρους βραβεία που έλαβαν τα Μέσα της 24 Media έρχονται να αποδείξουν ότι η 24 Media αποτελεί τον leader στην ψηφιακή ενημέρωση. Σε μια εποχή όπου το industry χαρακτηρίζεται από το κυνήγι των αριθμών και από ένα διαρκές παιχνίδι εντυπώσεων, η 24 Media προσπαθεί να διαμορφώσει όχι μόνο τη δική της επόμενη μέρα, αλλά να δείξει και τον δρόμο που οδηγεί σε ποιοτικό και έγκυρο πρωτογενές περιεχόμενο, για ένα πολύ απαιτητικό κοινό που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνει, αξιολογεί και επιβραβεύει τα ΜΜΕ. Η φετινή αναγνώριση από τα DIME είναι μια πολύ ευχάριστη επιβεβαίωση για όλους τους ανθρώπους της 24 Media που δουλεύουν καθημερινά για να κάνουν πράξη τους στόχους και το όραμα του ομίλου».

Marco Struecker, Managing Director, South Eastern Europe, Vice

Digital Medium Of The Year | Platinum – Crisis Publishing
«Αρχή μας η αποτύπωση της πραγματικότητας όπως είναι»
«“Η πραγματικότητα, όπως είναι”. Αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη αρχή του ελληνικού γραφείου της Vice, με ό,τι και αν αποφασίσουμε να γράψουμε, να κινηματογραφήσουμε, να αποτυπώσουμε. Είτε αυτό αφορά ένα πολιτιστικού περιεχομένου short form video για τη διαδικτυακή μας πλατφόρμα, είτε μια μεγάλη διασυνοριακή δημοσιογραφική έρευνα, είτε ένα ντοκιμαντέρ που δουλεύουμε επί μήνες για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε, ο τρόπος που δημιουργούμε συνδέεται εγγενώς με τις αξίες που έχουμε στην ομάδα μας. Και είναι αυτές ακριβώς οι αξίες που διακρίθηκαν και κέρδισαν 9 βραβεία στα DIME Awards φέτος. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην καλύτερη ομάδα που μέσα από τα έργα της ωθεί τον κόσμο μπροστά».

Αντιγόνη Γαλάνη, Chief Zenith Officer

Digital publisher of the year
Platinum – Βέλτιστες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους διαφημιζομένους
«Η ROI φιλοσοφία και στρατηγική μας αποδίδει πωλήσεις και βραβεία»
«Και φέτος η ομάδα της Zenith είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση μας στα DIME Awards και πολύ περήφανοι που η ROI φιλοσοφία και στρατηγική μας αποδίδει στα brands όχι μόνο πωλήσεις, αλλά και βραβεία. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους πελάτες μας για τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δίνοντας στη Zenith και τον όμιλο Publicis την ευκαιρία να ξεχωρίζουν κάθε χρόνο και στον online κόσμο. Σε μια από τις πιο ταραγμένες χρονικές περιόδους για την αγορά μας, η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ελένη Τσιστράκη, Head of Brand / Advertising, Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ

Digital Brand Of The Year | Platinum – ψηφιακή επικοινωνία & Marketing
«Κινούμαστε ευέλικτα και προσαρμοζόμαστε σε κάθε συνθήκη»
«Η βράβευση μας ως Brand of the Year στα Digital Media Awards, αλλά και οι 10 επιπλέον πολύ σημαντικές βραβεύσεις, είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά δεμένης ομάδας. Μιας ομάδας δημιουργικής, αφοσιωμένης στην επίτευξη των στόχων, η οποία κινείται ευέλικτα και προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη. Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμή μας και είμαστε περήφανοι
γι’ αυτούς!».

Τίνα Φερεντίνου, CEO, DPG Digital Media

Platinum | Ανάπτυξη & Διαχείριση Online Περιεχομένου
«Δουλέψαμε με υπερπροσπάθεια, ζήλο και αγάπη»
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις φετινές διακρίσεις της DPG Digital Media στον καταξιωμένο θεσμό των DIME. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι τα βραβεία αυτά αφορούν σε projects που γεννήθηκαν και έτρεξαν κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς πρωτοφανών -για όλον τον πλανήτη- συνθηκών. Αξίζουν συγχαρητήρια στις ομάδες μας που δούλεψαν με υπερπροσπάθεια, ζήλο και πολλή αγάπη, συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στις φετινές διακρίσεις. Μας χαροποιεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η πλειοψηφία των βραβείων μας αφορά σε projects αμιγώς δημοσιογραφικού χαρακτήρα, με αποκορύφωμα το Gold/Platinum στην κατηγορία “Best Digital Video Reporting / Storytelling”. Επισφραγίζεται με τον καλύτερο τρόπο η στρατηγική της DPG Digital Media, ως προς την ανάπτυξη πρωτογενούς περιεχομένου υψηλής αξίας και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών τόσο προς τους αναγνώστες, όσο και προς πελάτες και συνεργάτες μας».

Δημήτρης Χατζηδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Phaistos Networks

Platinum | Ενίσχυση Της Εμπειρίας Του Αναγνώστη
«Βασικό κίνητρο η ικανοποίηση των αναγκών του τελικού αναγνώστη/θεατή»
«Μας τιμά ιδιαίτερα που η κριτική επιτροπή μοιράζεται τον ενθουσιασμό μας για το project της Glomex και επιβραβεύει, με αυτόν τον τρόπο, τη συμβολή του στο ελληνικό διαδίκτυο. Ο αναγνώστης/τελικός χρήστης βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Glomex και ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του αποτελεί στόχο των ενεργειών όλης της αλυσίδας του οικοσυστήματος. Μέσω της Glomex, η κορωνίδα των παρόχων περιεχομένου και τα κορυφαία online μέσα της χώρας αξιοποιούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του product και ενώνουν τις δυνάμεις τους, με βασικό κίνητρο να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του τελικού αναγνώστη/θεατή -να του προσφέρουν σχετικό με τα ενδιαφέροντά του video περιεχόμενο, με ταχύτητα και αμεσότητα, σε υψηλή ποιότητα και με αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης. Γι΄ αυτό και τα Platinum και Gold βραβεία στη συγκεκριμένη ενότητα επισφραγίζουν ουσιαστικά όχι μόνο την προσπάθεια, αλλά κυρίως τη φιλοσοφία μας».