Το διαχρονικό «σημάδι» της πανδημίας στον καταναλωτή είναι… η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την υγιεινή, την ασφάλεια και την προστασία, τόσο σε επίπεδο επιλογής προϊόντων, όσο και υπηρεσιών. Οι επώνυμες λύσεις σε όλα τα επίπεδα παρέχουν στον καταναλωτή την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης η οποία ήρθε για να μείνει!

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι… να αντιμετωπίζονται ισάξια, ανεξάρτητα από το budget επένδυσης. Να υπάρχει ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη στην επικοινωνία και αμοιβαία κατανόηση των αναγκών και των δυο μερών, για μια αποτελεσματική συνεργασία, σταθερή στον χρόνο.

Η εξέλιξη της τάσης του in-housing θα εξαρτηθεί από… τα budgets των διαφημιζόμενων, αν μιλάμε με καθαρά οικονομικούς όρους. Επειδή όμως εργαζόμαστε στο marketing, γνωρίζουμε ότι η δημιουργία δε μπαίνει σε κουτιά. Χρειάζεται ελευθερία για να είναι αποτελεσματική. Παράλληλα, οι διαφημιζόμενοι χρειαζόμαστε ένα τρίτο μάτι, αντικειμενικό και έμπειρο για το media planning και αυτό επιτυγχάνεται με εξωτερικές συνεργασίες.

Στη σημερινή συγκυρία, η τεχνολογία συνεισφέρει… τα απαραίτητα και αναγκαία για μια αποτελεσματική και αδιάκοπη επικοινωνία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από το να μιλήσω και να δω τους δικούς μου ανθρώπους εν μέσω περιορισμών μετακίνησης, μέχρι να μπορώ να συνεχίζω να παράγω στη δουλειά μου, ενώ βρίσκομαι στο σπίτι και όχι στο γραφείο.

Το remote working είναι… απαραίτητο συστατικό της αποσυμπίεσης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της έκθεσης στην «παρασκηνιακή συζήτηση» που υφίσταται στον εργασιακό χώρο και μας επηρεάζει όλους. Ένα από τα πλεονεκτήματα της επέλασης του κορωνοϊού, είναι η διαπίστωση ότι ο εργαζόμενος μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς.

Μια δουλειά που ζήλεψα είναι… η σειρά διαφημίσεων της μπίρας Άλφα με το τραγούδι του Δ.Μητροπάνου. Εξαιρετικό σενάριο, εξαιρετική μουσική, αποτελεσματική μετάδοση του μηνύματος του διαφημιζόμενου μέσα από πραγματικές καταστάσεις της ζωής, που αγγίζουν το συναίσθημα. Αυτό δεν είναι διαφήμιση;