Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μέσω των Venture Impact Awards, ενός θεσμού που πέρυσι προσέφερε χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 250.000 δολαρίων σε 14 οργανισμούς με θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα Venture Impact Awards έως τις 15 Οκτωβρίου. Στα περσινά βραβεία, διακρίθηκαν και ωφελήθηκαν κοινωνικά ενεργοί οργανισμοί, όπως οι Enaleia, Wise Greece, Impact Hub Athens, Elektronio, Apiceuticals. Οι νικητές θα επιλεγούν με βάση την ικανότητά τους να είναι οικονομικά αποδοτικοί και τον τρόπο με τον οποίο η δραστηριότητα τους μεταφράζεται σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Τα VIA, το νεότερο από τα προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, θα βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από έμπειρα στελέχη και να επεκτείνουν την παρουσία τους σε περισσότερες αγορές. Τα βραβεία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Κληροδοτήματος Charles Condes και θα απονεμηθούν σε μια ειδικά αφιερωμένη εκδήλωση στο τέλος του έτους.