Εχθές, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Supermarket Awards 2021, με τον θεσμό να γιορτάζει και την επέτειο των 10 χρόνων του. Για μία ακόμη χρονιά, επιβραβεύθηκε η δημιουργική απάντηση των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών τους στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής, μέσω πρωτοβουλιών που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις, σε όλους τους τομείς. Top National Retailer αναδείχθηκε η Metro AEBE, Top Food Supplier η Μπάρμπα Στάθης ABEE και Top Non-Food Supplier η Μέγα AE.

Τον τίτλο του Top Rated Project στην Ενότητα Λιανεμπόριο / Σούπερ Μάρκετ κατέκτησε η πρωτοβουλία της Metro AEBE «eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία», τη διάκριση Top Rated Project στην Ενότητα Προμηθευτές Ταχυκίνητων Προϊόντων (Food & Non-Food) κατέκτησε η Μπάρμπα Στάθης ABEE, με την πρωτοβουλία «Aς Μαγειρέψουμε: Το παραδοσιακό φαγητό όπως το ΄χεις αγαπήσει και ακόμα καλύτερο!», ενώ στην Ενότητα Βέλτιστες Συνεργασιακές Πρακτικές Λιανεμπορίου/ Προμηθευτών, Top Rated Project αναδείχθηκε η πρωτοβουλία της Χαλκιαδάκης ΑΕ «Στα δύσκολα, είμαστε όλοι μαζί!». To Platinum Award της διοργάνωσης απονεμήθηκε στην πρωτοβουλία «Αφετηρία για Σταδιοδρομία, από την Ελαΐς Unilever Hellas και τα My Μarket!».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ετίας των Supermarket Awards, απονεμήθηκαν και επετειακά βραβεία στις εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν τα περισσότερα βραβεία από το 2012, χρονιά της πρώτης διοργάνωσής τους, έως και το 2021, στην αντίστοιχη ενότητα. Το επετειακό βραβείο Retailer of the Decade απονεμήθηκε στην ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, το Food Supplier of the Decade στη Δέλτα Τρόφιμα ΑΕ και το Non- Food Supplier of the Decade στη Μέγα ΑΕ. Τα βραβεία διοργανώνονται από το περιοδικό σελφ σέρβις της Boussias, με την επιστημονική συνεργασία του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα στο supermarketawards.gr.