Ποια τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στη δουλειά σας;

Η τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που δουλεύουμε θα είναι το Artificial Intelligence και το Machine Learning, σε συνδυασμό με την δυνατότητα ανάλυσης και μετάδοσης μεγάλης ποσότητας δεδομένων (big data) σε πολύ σύντομο χρόνο. Αυτό θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην ιχνηλάτιση της συμπεριφοράς του χρήστη και θα επιτρέψει καλύτερο targeting. Τολμώ να πω ότι, όπως λέει ο Prof. Yuval Noah Harari στο «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα», σε κάποιες περιπτώσεις θα ξέρουμε τον χρήστη καλύτερα και απ΄ ότι ο ίδιος τον εαυτό του. Αναμένω δικαιολογημένες αντιδράσεις του κοινού για την ασφάλεια των προσωπικών του δεδομένων.

Περιγράψτε το αυριανό «γήπεδο» των ψηφιακών Μέσων.

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα από τα αυριανά «γήπεδα» για τα ψηφιακά Μέσα, αυτό θα ήταν χωρίς αμφιβολία το video ή καλύτερα το personalised, localised, στοχευμένο οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Infotaining, πληροφοριακό, αισθησιακό, διαφημιστικό, επεξηγηματικό, πολιτιστικό O/A περιεχόμενο, σε πολλαπλές εκδόσεις για τα διαφορετικά κοινά στόχος.

Από τι θα εξαρτηθεί η επίτευξη του cross media measurement;

Το κύριο challenge στην μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών μας παραμένει το cross media measurement. Νιώθω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να αποκτήσουμε αξιόπιστες μετρήσεις για την απόδοση μιας καμπάνιας με ενιαίο τρόπο σε TV, portals, social media, search, video delivery platforms κ.λπ. με ενιαίο και χρήσιμο τρόπο.

Ποιες γνώσεις οφείλουν να κατακτήσουν οι αυριανοί επαγγελματίες;

Οι αυριανοί επαγγελματίες του κλάδου μας πρέπει να μπορούν να συνδυάζουν τη δημιουργικότητα με τη βαθιά γνώση των τεχνολογιών. Το μέλλον ανήκει στις εταιρείες που συνδυάζουν ταλέντα στη δημιουργία και την πληροφορική, κάτω από την ίδια στέγη. Ο ΙΑΒ Hellas (Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας) αποτελεί εδώ και 18 χρόνια την κορυφαία Ένωση εταιρειών digital και Interactive marketing. Μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου, με το οποίο μοιράζεται γνώση και εμπειρία και με πάνω από 85 μέλη, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος της digital αγοράς.

Ο ΙΑΒ Hellas (Οργανισμός Διαδραστικής Επικοινωνίας) αποτελεί εδώ και 18 χρόνια την κορυφαία Ένωση εταιρειών digital και Interactive marketing. Μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου, με το οποίο μοιράζεται γνώση και εμπειρία και με πάνω από 85 μέλη, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος της digital αγοράς.