Η Action Global Communications, το ανεξάρτητο δίκτυο εταιρειών στρατηγικής επικοινωνίας με δραστηριότητα σε τρεις ηπείρους, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια πορείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1971 στη Λευκωσία, από τον Τώνη Χριστοδούλου, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της πρώτης εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που εξυπηρετούσε την Ανατολική Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Συνεργασία σταθμός για την πορεία της Action Global Communications, αποτέλεσε η σύναψη συνεργασίας με την British Airways (πρώην BOAC), για την παροχή υπηρεσιών στρατηγικής επικοινωνίας σε μια σειρά αγορών, η οποία διήρκησε 48 συναπτά έτη. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της, η Action Global Communications επεκτάθηκε στοχευμένα σε ανερχόμενες αγορές και προχώρησε στη σύσταση δυο regional hubs σε Ρωσία και ΗΑΕ.

«Κάνοντας μια αναδρομή στα τελευταία 50 χρόνια, είμαι πραγματικά περήφανος για αυτά που έχουμε καταφέρει σε μια τόσο μακρόχρονη πορεία, διατηρώντας την ίδια οικογενειακή φιλοσοφία, παρά τις ριζικές οικονομικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές αλλαγές που επήλθαν στο πλαίσιο της εξέλιξης, με την πάροδο των χρόνων. Όλα αυτά τα χρόνια, διατηρήσαμε αυθεντική την πίστη μας στις ουσιαστικές επαφές μεταξύ ανθρώπων και αυτό θεωρούμε ότι ήταν και παραμένει το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αναγνωρίζουμε ότι το marketing και η επικοινωνία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων και πώς αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα και υποστηρίζουν το ένα το άλλο», δήλωσε ο Κρις Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου.