Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου, founder των εταιρειών Doggo και Nelipot Digital studio, μοιράζεται με το MW τις σκέψεις της για το digital marketing, και όχι μόνο.

MW: Πείτε μας λίγα λόγια για τις ανάγκες που ήρθε να καλύψει το Doggo.

Αναστασία Παναγιωτοπούλου: Το Doggo ήρθε σαν απάντηση στους δικούς μου προβληματισμούς, σαν ένας βοηθός στη συμβίωση με τον σκύλο μoυ. Όταν ζεις με ένα κατοικίδιο, ξέρεις από πρώτο χέρι τις ανάγκες του σε καθημερινή βάση. Οι σκύλοι είναι εξαιρετικά ευφυή πλάσματα και ειλικρινά εμείς οι άνθρωποι είμαστε τυχεροί που μας «κάνουν παρέα», όμως μαζί με τη συμβίωση έρχεται και η υπευθυνότητα: Πώς είσαι σίγουρος/η ότι αφιερώνεις τον χρόνο που πρέπει στο κατοικίδιο σου;

Aυτό ήρθε να λύσει το Doggo, το οποίο μετράει περίπου 10.000 τετράποδα μέλη από το πρώτο launch του. Μόλις 5 χρόνια πριν, συστήσαμε στο κοινό το Doggotheapp την 1η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους στην Ελλάδα. Πλέον σαν μια ανανεωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, το www.doggo.gr κάνει restart και ξαναξεκινά την πορεία του, ως ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης για όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων πανελλαδικά.

Συνοπτικά, το Doggo είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφόρησης (Android app & web platform), με έναν διαδραστικό Χάρτη πάνω στον οποίο μπορεί ο χρήστης να βρει κτηνιατρεία, pet shop, πάρκα, pet friendly μαγαζιά, αλλά και πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων!

Πείτε μας αντίστοιχα λίγα λόγια για τη δημιουργία του Nelipot Digital studio.

Το Nelipot Digital studio (www.nelipot.gr)  είναι ένα digital marketing & social media agency, με έδρα το… διαδίκτυο. Αν και το γραφείο μας βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, εμάς θα μας βρείτε παντού! Eίμαστε digital marketing freelancers, αγαπάμε πολύ να λέμε ιστορίες και να δημιουργούμε πρωτότυπο περιεχόμενο για συνεργάτες, που γίνονται φίλοι. Μετά από χρόνια εργασίας στον χώρο, προσπάθησα να βρω τη χρυσή τομή μεταξύ τεχνογνωσίας – ποιοτικής δουλειάς και προσιτών οικονομικών πακέτων.

Σαν ένα σύγχρονο και νεανικό digital marketing studio δίνουμε αρκετή έμφαση στο brand experience, μια ιδιαιτέρως σημαντική έννοια που πρέπει να ακολουθεί οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο online όσο και offline.

Ποιες ανάγκες έρχεται να εξυπηρετήσει στην σύγχρονη εποχή το digital marketing;

Κάθε χρόνος που περνά στο διαδίκτυο φέρνει επαναστατικές αλλαγές… Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εξέλιξη του digital marketing προσομοιάζει στην γνωστή αναλογία των ανθρώπινων και των σκυλίσιων ετών, καθώς για κάθε 7 έτη εξελίξεων του κόσμου αντιστοιχεί 1 μόνο χρόνος εξελίξεων στο διαδίκτυο! Είναι γνωστό πως στο digital όλα τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς.

Το ψηφιακό marketing δεν είναι απλώς άλλο ένα κανάλι για διαφήμιση. Μας προσφέρει μια εντελώς διαφορετική οπτική και έναν εγγενώς διαφορετικό τρόπο να εμπλακεί κανείς με το κοινό του.

Πλέον ο όρος digital marketing βρίσκεται παντού… Δικαιολογημένα αφού σαν κλάδος περικλείει τόσο διαφορετικές ενέργειες. Ένας υπεύθυνος Digital Marketer, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οφείλει να βλέπει και την ανθρώπινη υπόσταση των καταναλωτών, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον έλεγχο, με τη χρήση σωστών εργαλείων, με μεγάλο όγκο δεδομένων, τεχνικά άρτια ανάλυση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών και συνεχή μετεκπαίδευση.

Πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθείτε στη διττή σας ιδιότητα ως Founder των 2 παραπάνω εταιρειών; Υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους;

Σίγουρα οι πολλές ώρες δουλειάς και οι αυξημένες υποχρεώσεις έχουν γίνει καθημερινότητα μου, όμως οι συνεργάτες μου -τους οποίους αγαπώ- αλλά και τα δημιουργικά projects μας -για τα οποία είμαστε εξαιρετικά περήφανοι- αντισταθμίζουν την κούραση.

Όταν με ρωτούν «με τι ασχολείσαι» αστειευόμενη απαντώ «κάνω social media για σκύλους και για ανθρώπους!». Λοιπόν μέσα σε λίγα χρόνια το αστείο έγινε η δική μου πραγματικότητα και πλέον χρησιμοποιώ αυτήν την ατάκα σε επίσημα έγγραφα, παρουσιάσεις ακόμη και στο Linkedin, αλλά και ως hashtag #SocialforDogsandHoomans, σας προκαλώ να το ψάξετε!