Επισημαίνει ότι τα βιβλία δεν τα γράφουν ούτε υπολογιστές ούτε φωτοτυπικά μηχανήματα.

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους επικοινωνίας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως επισημαίνει, στην Ελλάδα δεν υπάρχει εγκαθιδρυμένη γνώση του συστήματος προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ανάλογος σεβασμός και αποτελεσματική προστασία.

Την κατάσταση αυτή επιδείνωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η κατακόρυφη αύξηση των αναγκών των χρηστών για πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, εκπαιδευτικής, ενημερωτικής, αλλά και ψυχαγωγικής φύσης, που παρατηρήθηκε ως συνέπεια των ακραίων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο ΟΣΔΕΛ, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, και στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, σχεδίασε και υλοποιεί καμπάνια με κεντρικά συνθήματα «Τα βιβλία δεν τα γράφουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές» και «Τα βιβλία δεν τα γράφουν φωτοτυπικά μηχανήματα».