Ερευνητικά δεδομένα των Tailwind και GlobalWebIndex.

Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, ιδιαίτερα στη χώρα μας. Ωστόσο, ερευνητικά δεδομένα μπορούν να δείξουν πότε και υπό ποιες συνθήκες οι ταξιδιώτες θα κλείσουν και πάλι τις διακοπές τους, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις τουριστικές επιχειρήσεις. Τελευταία έρευνα της GlobalWebIndex δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 1 στους 2 καταναλωτές καθυστερούν τις κρατήσεις τους, με αυξητική τάση από τον Μάρτιο.

Η οργάνωση διακοπών φαίνεται πως είναι κορυφαία προτεραιότητα των ερωτηθέντων, εφόσον μειωθούν τα κρούσματα στο ελάχιστο, και, σχεδόν το ένα τέταρτο δηλώνει ότι θα είναι η πρώτη τους αγορά. Για τους ταξιδιώτες, η πιο σημαντική παράμετρος που θα τους ενέπνεε εμπιστοσύνη ώστε να ταξιδέψουν ξανά είναι η ασφάλεια, σε ποσοστό 58% παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες που θα τηρήσουν αυστηρά πρότυπα υγιεινής, θα βγουν νικήτριες από αυτή τη δοκιμασία.

Παράλληλα, η πιο δημοφιλής επιλογή αυτή τη στιγμή είναι οι διακοπές κοντά στον τόπο διαμονής και οι διακοπές εντός συνόρων, που σημαίνει ότι «κλειδί» στην τουριστική ανάκαμψη φέτος θα είναι ο εσωτερικός τουρισμός και ο τουρισμός με αυτοκίνητο από χώρες της Ευρώπης.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν οι εταιρείες στον τομέα του τουρισμού πρέπει να συνεχίσουν κανονικά να διαφημίζονται, οι απόψεις διίστανται. Οι ταξιδιώτες φαίνεται να προτιμούν μια επικοινωνιακή προσέγγιση που περιέχει ενσυναίσθηση, προσαρμόζοντας ανάλογα το μήνυμα.

Η Tailwind και η GlobalWebIndex έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τα δεδομένα που αφορούν το Covid-19 δωρεάν σε όλους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Περισσότερες πληροφορίες και όλες οι έρευνες που σχετίζονται με το Covid-19 είναι διαθέσιμα εδώ.