Πρωτοβουλίες για τους συνδρομητές και τους εργαζομένους της.

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν γνωρίσει αύξηση κατά το χρονικό διάστημα της πανδημίας, το Ίδρυμα Vodafone στηρίζει δράσεις αντιμετώπισής της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εταιρικής πρωτοβουλίας #μαζί, το Ίδρυμα Vodafone συνεισφέρει στο έργο του Κέντρου Διοτίμα, προσφέροντας δωρεάν τεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την ενίσχυση της εξ αποστάσεως επικοινωνίας των εξυπηρετούμενων γυναικών με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, δικηγόρους και διερμηνείς.

Επίσης, η Vodafone παρέχει δωρεάν πρόσβαση στη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, όλο το 24ωρο για όλους τους συνδρομητές της και δωρεάν επικοινωνία με την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, για τους εργαζομένους της εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη πολιτική, με στόχο την υποστήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας.

Η Vodafone είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρήσεων κατά της ενδοοικογενειακής βίας CEASE, ενώ, για περισσότερα από 10 χρόνια το Ίδρυμα Vodafone παγκοσμίως αξιοποιεί την τεχνολογία, για να συνδέσει πάνω από 1 εκατ. άτομα που πλήττονται από ενδοοικογενειακή βία, με συμβουλευτική υποστήριξη.