Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, ο μέσος χρήστης smartphone ξεκλειδώνει τη συσκευή του περίπου 80 φορές την ημέρα και αγγίζει την οθόνη 2.617 φορές.

Υπενθυμίζει στους χρήστες να απολυμαίνουν χέρια και συσκευή.

Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, ο μέσος χρήστης smartphone ξεκλειδώνει τη συσκευή του περίπου 80 φορές την ημέρα και αγγίζει την οθόνη 2.617 φορές. Το γεγονός αυτό, καθιστά τη συσκευή στην οποία οι χρήστες επαφίονται για την επικοινωνία τους, τη δουλειά και την ενημέρωσή τους, σοβαρή εστία μόλυνσης, με 80 περισσότερες πιθανότητες μετάδοσης του Covid-19.

Έχοντας αυτά κατά νου, μία λονδρέζικη δημιουργική ομάδα, οι Renato Tata και Stefania Esposito, δημιούργησαν τα #AntiCovid19Screensaver, μία σειρά από wallpapers κινητών που υπενθυμίζουν στους χρήστες κάθε φορά που αγγίζουν την οθόνη, να απολυμαίνουν το κινητό και τα χέρια τους.

Η πρωτοβουλία λανσαρίστηκε αρχικά στο Instagram, όπου οι δημιουργοί κάλεσαν τους φίλους τους να το δοκιμάσουν. Παίρνοντας απλά ένα screenshot, ο καθένας μπορεί να λάβει το #AntiCovid19Screensaver και να το θέσει ως wallpaper στη συσκευή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή έλαβε μεγάλη αναγνωρισιμότητα στα social media, ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.