Την άμεση ανταπόκρισή τους στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού απέδειξαν οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης της χώρας, οι οποίες συμμορφώθηκαν σε αυτά προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους.

Goody’s Burger House, McDonald’s, Γρηγόρης και Everest λειτουργούν μόνο για take away & delivery.

Την άμεση ανταπόκρισή τους στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού απέδειξαν οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης της χώρας, οι οποίες συμμορφώθηκαν σε αυτά προσαρμόζοντας τη λειτουργία τους.
Από το Σάββατο, 14/3/2020 τα καταστήματα Goody’s Burger House λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν κανονικά παραγγελίες take away & delivery, με την εταιρεία να αναφέρει ότι «με σεβασμό και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε άμεσα στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Για εμάς, η προάσπιση της υγείας και η ασφάλεια των εργαζομένων, καταναλωτών και συνεργατών μας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Για τον λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει από την πρώτη στιγμή στην εκπόνηση ολοκληρωμένου Πλάνου Πρόληψης και Διαχείρισης, το οποίο εφαρμόζουμε αυστηρά σε όλο το δίκτυο της αλυσίδας».

Από την πλευρά της, η Premier Capital Ελλάς, που λειτουργεί τα εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, από τις 14/3, τα εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα λειτουργούν με υπηρεσία παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away) σε όλα τα εστιατόρια (εκτός των εστιατορίων Smart Park και One Salonica που λειτουργούν εντός των εμπορικών κέντρων), υπηρεσία Drive Thru στα 14 εστιατόρια όπου λειτουργεί McDrive, και υπηρεσία διανομής προϊόντων (delivery), η οποία προσφέρεται μέσω τρίτου παρόχου στα 5 εστιατόρια όπου η υπηρεσία McDelivery είναι διαθέσιμη.

«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, προτεραιότητά μας είναι τα καθαρά και ασφαλή εστιατόρια για τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας», επισημαίνει η εταιρεία. Το ίδιο υποστηρίζει και ο Γρηγόρης: «Στον Γρηγόρη, η υγεία και η ασφάλεια των πελατών μας, αλλά και του προσωπικού μας αποτελούν την πρώτη μας προτεραιότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, στα καταστήματα Γρηγόρης δεν λειτουργούν πλέον από το Σάββατο 14/3 τα εσωτερικά καθιστικά, καθώς και όποια καθιστικά εξωτερικού χώρου δεν είναι τελείως ανοιχτά. Αυτό το μέτρο έρχεται να προστεθεί στα μέτρα πρόληψης που ήδη έχει λάβει η αλυσίδα σε όλα τα καταστήματά της, με σκοπό να εξυπηρετεί με τον ασφαλέστερο και καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες για take away & delivery.

Στην εξυπηρέτηση μόνο παραγγελιών take away & delivery έχουν προχωρήσει από το Σάββατο και τα καταστήματα Everest. «Για εμάς στα Εverest, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη αποτελούν τα πιο ισχυρά μέσα προστασίας, για αυτό εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών μας, πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς», επισημαίνουν.