Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου στο Anassa City Events, η δωδέκατη τελετή απονομής των ΔΕΗ BITE Awards 2023, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ. Στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν 650 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε. Καταγράφηκε φέτος νέο ρεκόρ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στον αριθμό των έργων που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα 370.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εστίασε στην «επώαση» πολλών σημαντικών έργων Πληροφορικής στην Ελλάδα και τη σημασία της μεγάλης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ψηφιακή αναβάθμιση, καταλήγοντας πως με την καλή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα που θα αλλάξουν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων στη χώρα.

Τις κορυφαίες διακρίσεις για το 2023 έλαβαν οι:

  • Eurobank και ΔΕΗ: Digitalized Companies of the Υear
  • Epsilon Net Group: ICT Company of the Year
  • Satori Analytics: Software House of the Υear
  • MainSys: Digital Government Provider of the Υear
  • OTE Group: ICT Services Provider of the Υear

Τα 2 Platinum βραβεία, για τα έργα που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης έλαβαν: i) η Διαμαντής Μασούτης AE – ΕΚΕΤΑ για το έργο «NeuroMkt» στην κατηγορία «Τεχνητή Νοημοσύνη», και ii) Το Χαμόγελο του Παιδιού και η SingularLogic για την ανάπτυξη και υλοποίηση του European Missing Alert Automated System (EMAAS), στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία».

Από τα έργα που κατατέθηκαν στα φετινά βραβεία, αναδείχθηκαν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης, Καθηγητή Γιώργο Δουκίδη οι ακόλουθες τάσεις: η πραγματοποίηση σημαντικών έργων μεγάλης εμβέλειας, κυρίως σε ιδιωτικούς οργανισμούς, ο ψηφιακός μετασχηματισμός όχι στα «χαρτιά» αλλά στην πραγματικότητα, οι εξειδικευμένες λύσεις σε σημαντικούς κλάδους για την εθνική οικονομία, τα σημαντικά projects για το cloud migration, η αύξηση έργων τεχνητής νοημοσύνης και Big Data, οι σημαντικές καινοτομίες από τους παρόχους της πληροφορικής και η σοβαρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Χορηγός τίτλου των βραβείων ήταν η ΔΕΗ και χορηγός οπτικοακουστικών η Sound & Visual.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, την επιτροπή αξιολόγησης, καθώς και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων διατίθενται στο www.businessitawards.gr.