Κορυφαίοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων αναζήτησαν τη «Βιώσιμη Ελπίδα»

Στο χαιρετισμό του, ο Κων/νος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, τόνισε πως χρειάζεται απλούστευση, διαφάνεια, και υπευθυνότητα σε όλες τις αποφάσεις. «Οι CEOs λειτουργούμε σε ένα χώρο όπου έχει ενοχοποιηθεί το κέρδος, η επιχειρηματικότητα και το δικαίωμα στη δημιουργία», τόνισε ο Πρόεδρος της Ο.Ε. του συνεδρίου, Γιώργος Πίττας, ενώ ο Πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, Δημήτρης Μαύρος, είπε πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πορεία της χώρας αλλά και η ζωή των πολιτών, δεν μπόρεσε να συνεχίσει να εξελίσσεται γραμμικά προς τα πάνω, όπως είχαμε συνηθίσει για δεκαετίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Δημ. Δασκαλόπουλου, Προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος επισήμανε ότι βιώσιμη ελπίδα είναι μόνο εκείνη που θα συνεγείρει το σύνολο του λαού και θα συστοιχίσει τις πιο ζωντανές δυνάμεις του σε μια προσπάθεια ανόρθωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κων/νος Μίχαλος ανέφερε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η αναζήτηση ευκαιριών και ο σχεδιασμός κινήσεων για μια ανταγωνιστική θέση αύριο. «Πρέπει να επανέλθουμε στο όραμα των ελληνικών επιχειρήσεων – εθνικών πρωταθλητών», τόνισε ο Αρ. Μπελλές, Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ενώ κατά τον πρύτανη ερευνών του Insead, Ilian Mihov τα σενάρια για το μέλλον εξαρτώνται από τις θεσμικές αλλαγές που θα υλοποιηθούν.

Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους επιχειρηματικούς φορείς να συμπράξουν στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.