Αναδείχτηκαν τρεις νικητήριες προτάσεις

Φέτος, δημιουργήθηκαν 13 επιχειρηματικές προτάσεις, από τις οποίες το πρώτο βραβείο κέρδισε το webskrib.com (scribble.com), εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να σχολιάσει και να σχεδιάσει πάνω σε υπάρχον περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμήσαν το The Virtual Life Project, μια πλατφόρμα διαδικτυακών παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης, και το babelverse.com, διαδικτυακή υπηρεσία μεταγλώττισης σε πραγματικό χρόνο, μέσω κινητού τηλέφωνου, και βασίζεται σε κοινότητα εθελοντών και επαγγελματιών μεταφραστών. To webskrib.com θα εκπροσωπήσει το Startup Weekend Athens στο Global Startup Battle. Στο webskrib.com παρέχεται το προνόμιο στέγασης και επώασης της επιχειρηματικής ιδέας στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.

Επιπλέον, οι διακριθείσες συμμετοχές θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε επίπεδο τεχνικής υποδομής, συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης. Όλες οι ομάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα BizSpark που προσφέρει δωρεάν τα προϊόντα της Microsoft σε startups για 3 χρόνια. Ακόμα, τo Openfund θα προσφέρει στις 3 καλύτερες προτάσεις απευθείας προώθηση στο δεύτερο εκ των τριών σταδίων της διαδικασίας επιλογής για χρηματοδότηση, καθώς και την υποστήριξή τους για τη σύνταξη ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου.

Τέλος, το Ogilvy Group διέκρινε την ιδέα artmeetspace.com, που σκοπό έχει να προωθήσει έργα τέχνης σε διαφόρους χώρους, και θα προσφέρει στους δημιουργούς της δωρεάν υπηρεσίες creative και συμβουλές προώθησης.