Η Ελληνική επιχειρηματικότητα αντιστέκεται και επιβραβεύβεται για άλλη μια φορά πανευρωπαϊκά

Πρόκειται για τα πιο σημαντικά Ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία τα οποία υποστηρίζονται από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, πολιτικούς, ανά την Ευρώπη.

Στα φετινά European Business Awards συμμετείχαν πάνω από 32.000 επιχειρήσεις από 33 Ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερες από 700 Ευρωπαϊκές εταιρείες διακρίθηκαν σήμερα ως National Champions, καταφέρνοντας έτσι να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. O Adrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards, αναφέρει: «Συγχαρητήρια σε όλες τις εταιρείες που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους ως National Champions, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη δημιουργία μίας ισχυρής επιχειρηματικής κοινότητας».

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει: «Σε ένα περιβάλλον οικονομικής αστάθειας, έλλειψης χρηματοδότησης και πολιτικής αβεβαιότητας, οι Ελληνικές επιχειρήσεις αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι στηριζόμενες στις δικές τους δυνάμεις καταφέρνουν να μεγαλουργούν και να φέρουν σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας στην Ευρώπη. Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις και θα είμαστε δίπλα τους στα υπόλοιπα στάδια του διαγωνισμού».

Η RSM Greece κάθε χρόνο επιλέγει και προσεγγίζει, κατόπιν έρευνας, ένα μικρό αριθμό Ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους, με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή Ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι Ελληνικές αυτές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Η αξιολόγηση των εταιρειών που λαμβάνουν μέρος αλλά και η επιλογή των National Champions πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την κριτική επιτροπή των European Business Awards, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα άτομα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη της συγκεκριμένης κριτικής επιτροπής έχουν διατελέσει οι: Christine Lagarde (ΔΝΤ), Yves Leterme, τ.Πρωθυπουργός του Βελγίου, Jose Aznar, τ.Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Karel De Gucht, τ.Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Arnold Ruutel, τ.Πρόεδρος της Εστονίας, Emil Constantinescu, τ.Πρόεδρος της Ρουμανίας, Petar Stoyanov, τ.Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ.ά.

Η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των «Εθνικών Πρωταθλητών» της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Greece και τα European Business Awards το φθινόπωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των “National Champions” από όλη την Ευρώπη φέτος είναι 678 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 36 προέρχονται από την Ελλάδα.

Οι 36 National Champions ανταποκρινόμενοι στα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια της επιτροπής αξιολόγησης κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. Στο στάδιο αυτό οι πρωταθλήτριες εταιρείες θα υποβάλλουν την παρουσίαση τους σε μορφή video, η οποία θα συνοδεύει τη γραπτή αίτηση που έχουν ήδη συμπληρώσει.

Όλες οι εταιρείες θα αξιολογηθούν από τους κριτές οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban d’ Honneur» με βάση τις 10 κατηγορίες των βραβείων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2016 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο των συνεντεύξεων ενώπιον του πάνελ των κριτών, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα σε γραφεία της RSM.

Επιπλέον, οι παρουσιάσεις σε μορφή video των National Champions θα αναρτηθούν στο website των European Business Awards, www.businessawardseurope.com, προκειμένου να αξιολογηθούν από το κοινό, το οποίο θα ψηφίσει τον “National Public Champion” (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) για κάθε χώρα. Πέρυσι πάνω από 170.000 ψήφοι συγκεντρώθηκαν καθώς εταιρείες ανά την Ευρώπη υποστηρίχτηκαν δημοσίως από τους πελάτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες τους, όπως επίσης και από το ευρύτερο κοινό.

Το καλοκαίρι του 2016 θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγορίας στη λαμπρή τελετή απονομής.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό του 2014/15, το σύνολο του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στα European Business Awards υπερέβη τα € 1.5 τρις. εξασφαλίζοντας κέρδη άνω των € 60 δις., απασχολώντας πάνω από 2,5 εκατ. προσωπικό.

Oι 36 Ελληνικές επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν σε National Champions σε 9 από τις 10 συνολικά κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

The Award for Customer Focus ADMINE, K. TSILILIS, PHARMA-DATA
The Business of the Year Award with Turnover of € 0-25m AKROLITHOS, ALPHA TRUST, ASTIR VITOGIANNIS BROS, BAKEHELLAS, BODYTALK, EPSILON NET, E-TRAVEL, IKNOWHOW INFORMATICS, INASCO, KAYAK, KONSTANTINIDIS, VIOKYT PACKAGING
The ELITE Award for Growth Strategy of the Year AQURANCE, COFFEE ISLAND, TEOREN MOTORS
The RSM Entrepreneur of the Year Award ARATOS TECHNOLOGIES
The Employer of the Year Award BEIERSDORF HELLAS
The Business of the Year Award with Turnover of € 26-150m DEAS, ICAP GROUP, LOUX MARLAFEKAS, PRINTEC GROUP, VIKOS
The Import/Export Award ELVIAL, GREEK BRANDS, MEDBEST, MEGAS YEEROS, VIOTROS
The UKTI Award for Innovation GEPA LIFT, IONIKI SFOLIATA, RAYMETRICS, TOBEA, VERMANTIA MEDIA GROUP
The Business of the Year Award with Turnover of € 150m or higher TYRAS GROUP