Η κρίση φέρνει τον σύγχρονο ηγέτη αντιμέτωπο με έναν ηράκλειο άθλο: να προσαρμοστεί και να αντεπεξέλθει στη χειρότερη κρίση που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η Ελλάδα. Πώς μπορεί να μετατρέψει το ανέφικτο σε εφικτό;

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες με θάρρος, φαντασία και αυτοπεποίθηση; Πώς μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους συνεργάτες του; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν το 24ο Συνέδριο της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), την ετήσια συνάντηση διαλόγου και ενημέρωσης του ανώτατου μάνατζμεντ της χώρας. Καταξιωμένοι μάνατζερ και επιχειρηματίες, επιχειρηματικοί ηγέτες από όλον τον κόσμο θα αναλύσουν τις στρατηγικές ανάπτυξης και καινοτομίας που οδήγησαν τις εταιρείες τους στην επιτυχία και θα παρουσιάσουν πρακτικές out of the box που μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη άκρως φιλόδοξων, και πολλές φορές φαινομενικά ανέφικτων, στόχων.

Ο Armando Zagalo de Lima, ένας από τους πρωτεργάτες της θεαματικής ανάκαμψης της Xerox στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η εταιρεία όχι μόνο απομακρύνθηκε από το κατώφλι της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί σε μια από τις πλέον επικερδείς και καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών παγκοσμίως, θα αναφερθεί στον ρόλο του ηγέτη σε συνθήκες οξείας κρίσης. Πρόεδρος της Xerox Technology και με πολυετή θητεία σε υψηλές θέσεις ευθύνης, θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από την ιστορία μετασχηματισμού της Xerox και θα μιλήσει για τις προτεραιότητες που έθεσε η ηγεσία της, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Η Δρ. Monica Worline είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για θέματα διαχείρισης της αλλαγής και ψυχολογίας των στελεχών σε περίοδο κρίσης. Ακαδημαϊκός και πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας Vervago, συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως συμβουλεύοντάς τις για το πώς μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στους συνεργάτες τους και να πετύχουν απαιτητικούς στόχους με τόλμη, έμπνευση και ευθύνη. Τους δύο κεντρικούς ομιλητές της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μεταφέρουν μαρτυρίες από τα «χαρακώματα», θα παρουσιάσουν success stories και θα μιλήσουν για το πώς το όραμα και το πάθος συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση τολμηρών στόχων.

Πώς κατορθώνεις αυτό που η λογική σε αποθαρρύνει
Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη θετική στάση ζωής και στην αισιοδοξία ως βασικά συστατικά μιας ευτυχισμένης καθημερινότητας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον επαγγελματικό βίο. Οι σύνεδροι και οι σύντροφοί τους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ασυνήθιστες προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που προσπάθησαν για το αδύνατο και κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αναδεικνύοντας τη σημασία της ακούραστης προσπάθειας και του ψυχικού σθένους στην επίτευξη του ανέφικτου.

Την ημέρα αυτή, ο Jim Lawless, ένας ομιλητής που έχει «εμπνεύσει» περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, θα μιλήσει για το πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας προκειμένου να γίνουμε αρχιτέκτονες των ονείρων μας. Ως άνθρωπος της πράξης, θα μιλήσει για τις ασυνήθιστες προκλήσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του, θα περιγράψει την ψυχολογία του ανθρώπου που ζητά κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατο και θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους ένας ηγέτης μπορεί να εμπνεύσει την αλλαγή στην κουλτούρα, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης του οργανισμού που διοικεί.

Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2013:
• Διατηρεί τη διευρυμένη διήμερη δομή εργασιών.
• Προσκαλεί διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Δίνει έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα, τον διάλογο και το networking.
• Προσκαλεί τους/τις συντρόφους των συνέδρων να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες της 2ης ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στη θετική στάση ζωής και την ενίσχυση της θετικής ψυχολογίας στην εργασία και τον ιδιωτικό βίο.
• Φιλοξενείται στο Grand Resort Lagonissi, ένα από τα ωραιότερα resort ξενοδοχεία.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣΕ, www.ease.gr.

Χορηγοί: ADECCO H.R., EDENRED,MERCEDES-BENZ HELLAS, NEON ENERGY, XEROX HELLAS
Υποστηρικτές:
AIG, ΒΙΟΚΥΤ, CARLSON WAGONLIT TRAVEL, DIAGEO HELLAS, LIGHTHOUSE, TASSIMO
Χορηγός Ταχυδρομικών Υπηρεσιών:
ΕΛΤΑ
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, BOUSSIAS, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ MARKETING MANAGEMENT
Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας:
NAFTEMPORIKI.GR