Ο Daniel Knapp και στελέχη της ελληνικής αγοράς σκιαγραφούν την επόμενη μέρα.

Στον αντίκτυπο της πανδημίας στη διεθνή και την εγχώρια αγορά επικοινωνίας εστίασε το 1ο Thought Leadership Session που διοργάνωσε σήμερα το Marketing Week, με θέμα «Advertising in (a) Crisis: impact, consequences and recovery», με την υποστήριξη του Project Agora και υπό την αιγίδα του ΣΔΕ. Στην keynote ομιλία του, ο Dr. Daniel Knapp, Chief Economist του IAB Europe, τόνισε τη λειτουργία της πανδημίας ως accelerator για τάσεις οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, όπως η κατανάλωση ψηφιακού περιεχομένου, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλά και οι οργανωτικές ανακατατάξεις για πολλούς παίκτες του industry.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στα διαφορετικά κανάλια, αν και το digital εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτικό, είναι και αυτό αρκετά εκτεθειμένο, ενώ είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κατάσταση των ΜμΕ. Με βάση το σενάριο του IMF, για το 2021 προβλέπεται επιστροφή στην ανάκαμψη, ωστόσο, το επικοινωνιακό οικοσύστημα αναμένεται να βρεθεί τότε σε ένα νέο περιβάλλον: νέοι τρόποι storytelling και engagement θα είναι απαραίτητοι, ενώ τα marketing budgets θα μετατοπίζονται στο e-commerce και τις ψηφιακές εμπειρίες.

Ανάλογες ήταν οι εκτιμήσεις που εκφράστηκαν στο πάνελ που ακολούθησε, με συντονιστή τον Κ. Καμάρα και ομιλητές τους Κ. Σταματάκη (Dixons South East Europe – Κωτσόβολος), Ν. Σύμπουρα (Tempo OMD Hellas), Κ. Αλκαλάι (Star) και Οδ. Ντότσικα (TDG). Οι συνομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της επικοινωνίας και
του brand purpose, προβλέποντας την ανάγκη για νέα μοντέλα συνεργασίας, αξιοποίηση των data και νέα εταιρική κουλτούρα. Το επόμενο Thought Leadership Session θα πραγματοποιηθεί στις 14/05 με θέμα το e-commerce.