Η Acrossmedia241 έχει ήδη δρομολογήσει την είσοδο του Verizon Media SSP/Exchange στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για μια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι publishers μπορούν να διαχειρίζονται και να εκμεταλλεύονται εμπορικά το ad inventory των digital assets που διαθέτουν. Περισσότερα για την παρουσία της Verizon Media στην Ελλάδα και για την είσοδο της πλατφόρμας SSP στην ελληνική αγορά μοιράζεται με το DF η Ειρήνη Σαχά, Founder και CEO της Acrossmedia241.

DF: Μιλήστε μας λίγο για τη Verizon Media. Πώς θα σκιαγραφούσατε το προφίλ της;
Ειρήνη Σαχά: Με ένα portfolio 50+ μέσων και συνεργαζόμενων brands (Yahoo, AOL, Microsoft, Apple, Samsung, κ.ά.) και ένα σύνολο από ιδιόκτητες ψηφιακές πλατφόρμες, η Verizon Media αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ψηφιακό εκδότη με περίπου 1 δισ. μοναδικούς επισκέπτες/μήνα, τον μεγαλύτερο 1st party data owner και τον 2ο μεγαλύτερο οργανισμό σε επισκεψιμότητα (σύμφωνα με την Comscore), μπροστά από το Facebook και πίσω μόνο από τη Google.

Ποια η στρατηγική ανάπτυξής της στο εξωτερικό;
Επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία, η Verizon Media ενισχύει καθημερινά τόσο το δίκτυό της με σύγχρονα κανάλια (DOOH, CTV, κ.ά.), πρωτογενές περιεχόμενο και αποκλειστικές συνεργασίες, όσο και τις βραβευμένες διαφημιστικές πλατφόρμες της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (machine learning, VR, AI, κ.ά). Έτσι, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους publishers & advertisers, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μεγιστοποιούν το ROI, μέσα από ένα 100% ασφαλές & premium περιβάλλον.

Πώς προσαρμόζεται η στρατηγική αυτή στην ελληνική αγορά;
Η ανάγκη της ελληνικής αγοράς για ένα διαφανές programmatic περιβάλλον και ένα brand-safe διαφημιστικό οικοσύστημα, παράλληλα με την επικείμενη μετάβαση στην cookieless ψηφιακή εποχή, προσδίδουν μια ξεχωριστή αξία στις διαφημιστικές λύσεις της Verizon Media.

Η Verizon Media είναι η μόνη που διαθέτει, ταυτόχρονα, τα δικά της DSP, Native Marketplace & Omnichannel SSP/Exchange, δίνοντας την ευκαιρία (και) στους Έλληνες εκδότες και διαφημιστές να αξιοποιούν χωρίς περιορισμούς, ενδιάμεσους και κρυμμένα κόστη το βραβευμένο δίκτυο και τις αποκλειστικές τεχνολογίες της.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τα 1P data από σχεδόν 1 δισ. χρήστες που συμμετέχουν στο δίκτυό της και έχοντας ήδη αναπτύξει τη δική της cookieless λύση (ConnectID), αποτελεί τον πλέον πολύτιμο συνεργάτη για κάθε διαφημιζόμενο που αναζητά την καλύτερη δυνατή στόχευση.

Ένα από τα βασικότερα assets της Verizon Media είναι ο SSP. Περιγράψτε μας λίγο την πλατφόρμα αυτή, ποια η λειτουργία και τα πλεονεκτήματά της;
Έχοντας βραβευτεί ως η καλύτερη πλατφόρμα SSP στον κόσμο, στα πρόσφατα AdWeek Readers’ Choice Awards, ο Verizon Media SSP/Exchange αποτελεί μια υπερσύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι publishers μπορούν να διαχειρίζονται και να εκμεταλλεύονται εμπορικά το ad inventory των digital assets που διαθέτουν, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργούν τα πλέον προσδοφόρα programmatic deals.

Το γεγονός ότι η Verizon Media αποτελεί η ίδια έναν από τους μεγαλύτερους global publishers και έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του εκάστοτε εκδότη, το αποκλειστικό native supply από το δίκτυο της Verizon Media, η ενσωμάτωση +70Κ δημοφιλών publishers & apps (όπως The Times, Le Figaro, El Pais, eBay, Sky Sports, κ.ά.) και η ολοκλήρωση με τη βραβευμένη Verizon Media DSP πλατφόρμα (την οποία χρησιμοποιούν ήδη πάνω από 200 advertisers & agencies από όλον τον κόσμο) αποτελούν μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας.

Υπάρχει πλάνο για λανσάρισμά της και στην ελληνική αγορά;
Ήδη από τα τέλη του 2020, η Acrossmedia241, αποκλειστικός συνεργάτης της Verizon Media σε Ελλάδα και Κύπρο, βρίσκεται σε συζητήσεις και έχει ήδη συμφωνήσει με μερικούς από τους μεγαλύτερους GR publishers, ώστε οι τελευταίοι να ξεκινήσουν να διαχειρίζονται και να αξιοποιούν την SSP πλατφόρμα, έχοντας την καθημερινή και πλήρη υποστήριξη της ομάδας της Verizon Media.