Μέτρηση ενεργών ελλήνων χρηστών στα Κοινωνικά Δίκτυα από την InNews

Ενεργοί θεωρούνται όσοι χρήστες αναρτούν πληροφορίες ή σχόλια με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει έστω και μέρος του λογαριασμού του ανοιχτό σε πρόσβαση. Η InNews παρακολουθεί και αναλύει realtime τις ελεύθερες πληροφορίες που αναρτώνται από Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που παρουσίασε τον Απρίλιο στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, οι Έλληνες χρήστες του Twitter είναι οι πιο δραστήριοι και αναρτούν περίπου 180.000 αναφορές (tweets) ημερησίως, κατά μέσο όρο δηλαδή αντιστοιχούν περισσότερες από δύο αναφορές ημερησίως ανά χρήστη. Με ρυθμό περίπου μία αναφορά την εβδομάδα ανεβάζουν οι χρήστες τις αναφορές στα δύο άλλα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το YouTube. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν 240.000 αναφορές την ημέρα και 50.000 αναφορές οι χρήστες του YouTube.

Σημειώνεται ότι η InNews πρόκειται να παρουσιάσει τη μεθοδολογία της στην ημερίδα για τα Social Media που διοργανώνει η FIBEP (Διεθνής Ένωση Εταιρειών Media Monitoring) αύριο 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή εταιρειών από όλο τον κόσμο.