Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών έγινε για 10η συνεχή χρονιά βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας Best Workplaces, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται από το Great Place to Work® Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν τα βραβεία διακεκριμένοι εκπρόσωποι Κοινωνικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων.

Ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas, Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε κατά την έναρξη της εορταστικής και επετειακής αυτής βραδιάς: «Διανύουμε ίσως την πιο τραυματική και δύσκολη περίοδο της οικονομικής ζωής του τόπου. Η κρίση έχει επηρεάσει τους πολίτες και τη σχέση τους με τις επιχειρήσεις. Έτσι, βλέπουμε τα επίπεδα εμπιστοσύνης για επιχειρήσεις και οργανισμούς να έχουν μειωθεί δραματικά. Και δεν είναι μόνο αυτό, βλέπουμε παράλληλα ότι οι πολίτες δίνουν μεγάλη σημασία στην Κοινωνική Ευθύνη που επιδεικνύουν οι εταιρείες, ιδιαίτερα στο κατά πόσο δημιουργούν θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, χτίζοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό. Σήμερα βραβεύουμε τις εταιρείες που διακρίνονται στις επιδόσεις τους για τη δημιουργία άριστου εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι αυτές που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βγουν κερδισμένες από την κρίση».

Το Ινστιτούτο Great Place to Work® βράβευσε φέτος 25 επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

  • 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,
  • 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και, για πρώτη φορά φέτος,
  • 5 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Με την αφορμή της επετείου των 10 χρόνων της έρευνας Best Workplaces στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Great Place to Work® απένειμε στη φετινή εκδήλωση βράβευσης τρία ειδικά βραβεία σε εταιρείες για τις εξαιρετικές πρακτικές που εφαρμόζουν αναφορικά με τους εργαζομένους τους στους εξής τομείς:

  • Σεβασμό της Διαφορετικότητας και Ίσων Ευκαιριών. Το βραβείο δόθηκε στην εταιρεία Kleemann.
  • Συστηματική και Αποτελεσματική Επικοινωνία. Το βραβείο παρέλαβε η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Εκπαίδευση με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων. Το βραβείο δόθηκε στην εταιρεία JTI.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση είναι υποψήφιες να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Γερμανία. Χορηγός της φετινής εκδήλωσης ήταν η εταιρεία PepsiCo/Tasty Foods, ενώ Υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Bristol-Myers Squibb – και οι δύο διακριθείσες στο πρόσφατο παρελθόν στον θεσμό αυτό. 

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Το Βήμα», Χορηγός Δημοσιότητας η Advocate/Burson-Marsteller, Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας τα περιοδικά Marketing Week και HR Professional, Υποστηρικτής Digital Services η Converge ICT Solutions & Services και Υποστηρικτής On-line Επικοινωνίας η EuroCharity.

 Οι εταιρείες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν ως Best Workplaces 2012 είναι οι εξής:

 Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι  Κατηγορία 50-250 εργαζόμενοι  Κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι
 1  Αθηναϊκή Ζυθοποιία  1  Medtronic Hellas  1  LAMDA Hellix Data Centers
 2  Kleemann Hellas  2  GE Healthcare  2  SAS Institute
 3  Club Hotel Casino Loutraki  3  LeasePlan Hellas  3  1-Source Aero Services
 4  Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.  4  Data Communication  4  Edenred
 5  Leroy Merlin  5  Sprint Integrated Communications    
 6  Pharmathen  6  MARS Hellas    
 7  Παπαστράτος  7  General Mills    
 8  Όμιλος Henkel-Rilken  8  Genesis Pharma    
 9  Κωτσόβολος/Dixons South-East Europe  9  International Life Α.Ε.Α.Ζ.    
 10   Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού)  10  British American Tobacco Hellas