Όταν 1.500.000 Έλληνες ψάχνουν δουλειά, όταν 70.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, όταν όλοι οι κλάδοι, μαζί με τους συνταξιούχους δίνουν το αίμα τους στον Μινώταυρο της κρίσης, χωρίς να έχουν τρένα, λεωφορεία και πλοία, για να τα χρησιμοποιήσουν σ’ ένα αντικοινωνικό, απεχθή εκβιασμό. Κι όχι μόνον έχουν άδικο, αλλά και ταλαιπωρούν τον μισό ελληνικό πληθυσμό, προκαλούν τεράστια ζημιά στην οικονομία, παραβιάζουν το Σύνταγμα και περιφρονούν τις δικαστικές αποφάσεις, την Κυβέρνηση και τους νόμους.

Αυτό ακριβώς εννοούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν διατρανώνουν ότι θα πολεμήσουν για την ανατροπή του Μνημονίου και της Κυβέρνησης μέσα και ΕΞΩ από τη Βουλή. «Χούντα» ο ένας, «πραξικόπημα» ο άλλος, «συγκυβέρνηση στο χακί» ο τρίτος και ο κ. Αντ. Σταματόπουλος να καμαρώνει -ως άλλος Βελουχιώτης με άσπρα γένια- και να δηλώνει προκλητικά «ούτε με τανκς δεν σταματάει η απεργία». Υπάρχει άραγε κανείς που αναρωτιέται ακόμη, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός;

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Ένα κακούργημα κι ένα πλημμέλημα διέπραξε το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού. Κακούργημα ήταν η κακόβουλη διαστρέβλωση δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου. Πλημμέλημα ήταν ο μειωτικός σχολιασμός των όσων (ορθών) είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στις ΗΠΑ. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις έχουμε τη δυναμική παρουσία παλαιοκομματικών, προπαγανδιστικών πρακτικών, που εκθέτουν το νέο, σύγχρονο πρόσωπο του κ. Αντώνη Σαμαρά, από τη στιγμή που ο λαός τον έταξε στον Πρωθυπουργικό θώκο.

Η αναγνώριση θετικών στοιχείων στον αντίπαλο, δεν αποτελεί μόνον απόδειξη ισχύος, καλής πίστης και λεβεντιάς, αλλά και αυξάνει κατακόρυφα την αξιοπιστία τυχόν καταγγελιών σε βάρος του αντιπάλου. Τόσο το Μαξίμου όσο και η Συγγρού, δεν έπρεπε να έχουν πια χώρο για τέτοιες πρακτικές και τους εμπνευστές τους!

 Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ GREEKLISH
Το φαινόμενο των greeklish έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους! Η ελληνική γλώσσα, που επέζησε 600 χρόνων υποδούλωσης του έθνους από τους Ρωμαίους και τους Τούρκους, κινδυνεύει τώρα από τους Έλληνες! Μην γράφετε greeklish!!! Όσοι συμφωνείτε, όταν σας στέλνουνε κείμενο σε greeklish,
στον υπολογιστή σας ή στα κοινωνικά δίκτυα, επιστρέφετέ το με την ένδειξη: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ» ή με το σκωπτικό:«Den katalavenei»!

 ΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΥ
Στην Αγγλία διαφημίζεται ήδη το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εκπρόσωπος της ισχυρότερης αντικαπνιστικής οργάνωσης, Action on Smoking and Health (ASH), δήλωσε ότι η εν λόγω οργάνωση δεν θα προβεί σε διαμαρτυρία, καθώς όπως είπε «υπάρχει ρόλος για τα προϊόντα αυτά, ως εναλλακτικά του καπνίσματος».

Εκεί υπάρχει ακόμη κοινή λογική κι οι αποφάσεις δεν παίρνονται με βάση υποκριτικούς φαρισαϊσμούς και φασίζουσες πρακτικές. Εδώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύθηκε από τον ΕΟΦ (;), λες κι είναι φάρμακο! Ενώ λοιπόν το ηλεκτρονικό αβλαβές τσιγάρο θα μπορούσε να βοηθήσει πάμπολλους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, αυτοί που κόπτονται τάχα για την υγεία μας, το απαγόρευσαν!

 ΟΙ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Η Henkel Hellas, στηρίζει την ελληνική οικονομία, επαναφέροντας τo μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των απορρυπαντικών Dixan & Neomat στην Ελλάδα και πραγματοποιώντας πρόγραμμα στήριξης Ελληνικών οικογενειών μέσω της ενέργειας “Καθαρίζω Ελληνικά, Στηρίζω Ελληνικά”.
 
Άλλη μια τρισκαταραμένη πολυεθνική εταιρεία, πράκτορας του ξένου κεφαλαίου, βάλθηκε να αγοράσει τα «ασημικά» μας για ένα κομμάτι ψωμί και να ξεζουμίσει και να εξαθλιώσει τους Έλληνες εργαζομένους! Είναι η τρίτη κατά σειρά πολυεθνική, μετά τη Unilever και τη Philip Morris, που προσθέτει τις δυνάμεις της σ’ αυτή την ανθελληνική συνωμοσία!

 ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!
Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αρχηγός του, κ. Αλ. Τσίπρας, είπε κάτι ειλικρινές, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο! Παραδέχθηκε ευθέως ότι το κόμμα του παρουσιάζει «κάμψη», και την απέδωσε στο ότι «οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη».
 
Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντλεί τη δύναμή του από το κοινοβουλευτικό μας σύστημα, αλλά από το πεζοδρόμιο κι ότι, αν και όσο θα βλέπει να υποχωρεί δημοσκοπικά, θα εντείνει τους «κοινωνικούς αγώνες» του στο πεζοδρόμιο.