Μέτρα για την εκκαθάριση της πλατφόρμας λαμβάνει το Twitter, κατεβάζοντας προσβλητικά posts χωρίς να περιμένει παράπονα από χρήστες.

Στο πλαίσιο ενός TED Talk, ο CEO Jack Dorsey, αποκάλυψε την πρόθεση της εταιρείας να απομακρύνει τους κακόβουλους χρήστες, ή τουλάχιστον να τους καταδικάσει σε «σιγή». Όπως ανακοίνωσε, το Twitter θα δοκιμάσει ένα πλήκτρο σίγασης, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν απαντήσεις στα tweets τους κατά βούληση.

Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο που ξεκινάει μια συνομιλία με ένα αρχικό tweet, θα μπορεί να κρύβει απαντητικά σχόλια, τα οποία θα είναι ορατά στους αναγνώστες μόνο αν τα επιλέξουν. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία μόνο από τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα, η οποία πλήττεται εδώ και χρόνια από trolls και απρεπές περιεχόμενο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους ανέστειλε 100.000 λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν από χρήστες που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν. Οι σειρά παρεμβάσεων δρομολογήθηκε απαντώντας ταυτόχρονα σε προβληματισμούς των διαφημιζομένων για το περιβάλλον προβολής τους και έχουν ήδη αποφέρει καρπούς: για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, η πλατφόρμα κατέγραψε αύξηση διαφημιστικών εσόδων κατά 23%, σε αντίθεση με το 1% για το αντίστοιχο διάστημα το 2017.
(Πηγή: AdAge)