– Συμπτώσεις
Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας,
που διορίσθηκε με το διάφανο, διαδικτυακό σύστημα, είναι -όλως τυχαίως προφανώς- συνεργάτης της συζύγου του Υπουργού, κ. Χ. Καστανίδη. Πρόκειται για τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Δημήτραινα. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και μπορεί να αποδειχθεί ένας πανάξιος κρατικός λειτουργός. Όταν όμως «κτυπάς τα τύμπανα» εναντίον της κομματικοποίησης και υπέρ της διαφάνειας, φροντίζεις να αποφεύγεις τέτοιες συμπτώσεις και μάλιστα στο Υπουργείο Διαφάνειας!

«Αντιτάσσομαι στη βία, γιατί μπορεί να μοιάζει να κάνει καλό, το οποίο όμως είναι προσωρινό, ενώ το κακό που προκαλεί, είναι μόνιμο»!, Mahatma Ghandi (1869-1948)

– Ερώτημα
Τι κακό έκανε η ΕΛ.ΑΣ., κύριε Χρυσοχοΐδη
και καρατομήσατε τον Αρχηγό της; Οι αστυνομικοί καταδίωκαν κουκουλοφόρους παραβάτες και τους ακολούθησαν μέσα σ’ ένα μαγαζί. Μπορεί να έπρεπε να είχε απολυθεί για δέκα λόγους, αλλά σίγουρα όχι γι’ αυτόν. Αν οι προσαχθέντες ήταν «δεξιοί», θα είχατε απολύσει τον Αρχηγό, κύριε Υπουργέ;

– Ο Πειραιάς και η Cosco
Πόσοι Έλληνες άραγε γνωρίζουν
ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν «ξεπουλήθηκε στους Κινέζους», αλλά απλώς «ενοικιάστηκε» στην COSCO η μία προβλήτα του; Άλλη μια νίκη της αριστερής προπαγάνδας, σε βάρος της αλήθειας!

– Πολύ βαθύ…
Άρχισαν τα όργανα από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ!
Ο εκλεκτός του Προέδρου, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, εξελέγη Γραμματέας του κόμματος με μόλις 181 ψήφους, έναντι 164 του κ.  Γ. Παναγιωτακόπουλου και 25 λευκών, χωρίς να καταφέρει δηλαδή να πάρει ούτε το 51% των ψήφων! Ας ευχηθούμε όλοι ότι σ’ αυτή την υπόγεια μάχη νικητής θα βγει ο Πρωθυπουργός.

– Ίδια ασθένεια
Όταν η Ν.Δ. ανέλαβε τη διακυβέρνηση
το 2004, φάνηκε εντελώς απροετοίμαστη, παρά το γεγονός ότι η νίκη της φαινόταν βέβαιη, επί πολλούς μήνες. Το ίδιο φαινόμενο, αμηχανίας, σύγχυσης συγκρυομένων απόψεων και καθυστερήσεων, σε μια σειρά από θέματα εμφανίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, παρά τη βαρετά επαναλαμβανόμενη προεκλογική επωδό: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα».

– Γρήγορα, όχι βιαστικά
Η κυβέρνηση της Ν.Δ.
διακρίθηκε για την αναβλητικότητά της. Η νέα κυβέρνηση πήγε στο άλλο άκρο. Γρήγορες, βιαστικές, έως επιπόλαιες αποφάσεις, χωρίς προηγούμενο ζύγισμα όλων των παραμέτρων κι επιπτώσεων, εξ αιτίας της ανυπαρξίας προηγούμενου πραγματικά μελετημένου σχεδίου. Δεν ξέρω π.χ. πόσο καλή ή κακή είναι η εξαγγελία της κατάργησης της φρούρησης των Αστυνομικών Τμημάτων. Ξέρω όμως ότι πάρθηκε «εν θερμώ» και ότι δεν είναι λογικό να καταργείς τη φύλαξη των Α.Τ., αλλά να διατηρείς τη φύλαξη δημοσίων καταστημάτων, πρεσβειών κ.λπ.

– Μόνο ΑΣΕΠ, άλλά γρήγορα!
Μόνο από το ΑΣΕΠ
θα γίνονται στο μέλλον οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Εύγε! Αυτός ο νόμος/τομή του Α. Πεπονή, που αποτελεί ιστορικά το αποτελεσματικότερο χτύπημα στην κομματικοποίηση του κράτους, είχε διατρηθεί σε βαθμό… σουρωτηριού! Η επιστροφή στην αυστηρή εφαρμογή του, θα είναι σωτήρια! Αρκεί να ενισχυθεί το ΑΣΕΠ με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και να τροποποιηθούν οι ρυθμίσεις λειτουργίας του, ώστε να μη χρειάζονται 2-3 χρόνια, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων.

– Βρικόλακες
Ακόμη κι ο απάνθρωπος όρος «τρομοκράτες»
δεν αξίζει στους υπάνθρωπους της Ο.Π.Λ.Α. Οι αληθινοί επαναστάτες δεν σκοτώνουν, σκοτώνονται. Οι αληθινοί αναρχικοί απεχθάνονται τη βία. Οι τρομοκράτες έχουν κάποιο -προσχηματικό και υποκριτικό έστω- ιδεολογικό ένδυμα. Οι δολοφόνοι της Ο.Π.Λ.Α. και της «Σέχτας» απλώς διψούν για αίμα, σαν βρικόλακες!

– Τα κακόμοιρα τα παιδιά…
Θυμώνω ειλικρινά,
όταν ακούω τις διάφορες κοινωνικές θεωρίες για την ερμηνεία-άλλοθι της εγκληματικής συμπεριφοράς μιας δράκας καλόπαιδων, επειδή τάχα είναι άνεργοι, φτωχοί ή προέρχονται από προβληματικές οικογένειες. Θυμώνω, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες έφηβοι στην Ελλάδα, ορφανοί, φτωχοί, από χωρισμένους ή προβληματικούς γονείς και άνεργοι που ούτε σπάνε ούτε καίνε ούτε καταστρέφουν. Κι είναι ακριβώς βάναυση προσβολή προς αυτούς τους εφήβους να δικαιολογούμε τις εγκληματικές συμπεριφορές μιας ελάχιστης μειονότητας, με κοινωνικούς όρους, μετατρέποντας έντεχνα τους θύτες σε «θύματα» της κοινωνίας.

– Η Χουανίτα και η C.I.A.
Εκπληκτικό πράγματι! Η Χουανίτα, αδελφή του Φιντέλ Κάστρο,
ήταν πράκτορας της CIA, όπως η ίδια αποκάλυψε πρόσφατα στα απομνημονεύματά της! Άμα δεν μπορείς να πείσεις την αδελφή σου, πώς να πείσεις ένα ολόκληρο λαό; Γι’ αυτό τραβάς μια δικτατορία και τους «πείθεις» όλους!

– Τα αμαρτωλά stage
Άψογα έκανε η Κυβέρνηση
και κατάργησε τα στρεβλωμένα για μικροκομματικές σκοπιμότητες stage στο δημόσιο. Ζητούμενο παραμένει η τύχη των χιλιάδων αυτών νέων ανθρώπων, που θα μείνουν άνεργοι, χωρίς καν την «αναγνώριση» αυτής της «προϋπηρεσίας» και χωρίς να φταίνε σε τίποτα!