Με σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο site της Ένωσης, το ΔΣ της ΕΙΙΡΑ καυτηριάζει πρόσφατες κυβερνητικές αναφορές στο ραδιόφωνο ως Μέσο, επισημαίνοντας την πλήρη απουσία δράσεων της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της θητείας της για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Αφορμή στάθηκε σχόλιο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πρόσφατη συνέντευξή του, που αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο ως ένα «φιλικό μέσο που αξίζει να του δίνει κανείς σημασία». Η ΕΙΙΡΑ επισημαίνει ότι το σχόλιο αυτό έγινε μόλις μία μέρα μετά τον απολογισμό πεπραγμένων που έκανε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς, όπου, σε σύνολο 30 σελίδων δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στο ραδιόφωνο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί μεν ο Πρωθυπουργός να θεωρεί το ραδιόφωνο ένα Μέσο άξιο σημασίας, ωστόσο καμία σημασία δεν δόθηκε σε αυτό κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Η ΕΙΙΡΑ τονίζει ότι έχει κατ’ επανάληψη κάνει έκκληση για ρεαλιστική συνεννόηση και επίλυση μιας σειράς ζητημάτων, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και προτάσεις προς τον κ. Παππά, τον κ. Κρέτσο, την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, ακόμη και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να λάβει ποτέ απάντηση.

Υπογραμμίζει ότι η ΕΙΙΡΑ θα συνεχίσει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου να επιδιώκει τη συνεννόηση και διαβούλευση -όπως έκανε μέχρι τώρα- και μετά τις εκλογές, «με την αισιόδοξη σκέψη πως θα υπάρξει ανταπόκριση από την επόμενη κυβέρνηση». Ολόκληρο το σχόλιο της ΕΙΙΡΑ δημοσιεύεται στο site www.eiira.gr.